
bezana | Domáci chlieb bez váženia
Jednoduchý recept na chlebík bez dlhého miesenia a čakania.
4 | hrnčeky | hladká múka T 650 |
1 3⁄4 | čajové lyžičky | soľ |
2 | hrnčeky | voda |
15 | gramov | droždie |
Všetko spolu zamiesime a necháme vykysnúť.
Potom cesto dáme na pomúčenú dosku a pár krát poprekladáme. Vyformujeme do tvaru bochníčka a necháme 15 minút postáť.
Pripravíme si utierku, posypeme ju múkou a bochníček dáme na polovičku utierky, bochníček posypeme múkou a prikryjeme druhou stranou utierky. Teraz necháme chlebík odpočívať dve hodiny.
Do chleba môžeme pridať slnečnicové semiačka, orechy alebo opraženú cibuľu.
Pol hodinu pred uplynutím času si zapneme rúru a dáme do nej nádobu, na ktorú máme vrchnák. Sklenenú, kameninovú... Nádoba v ktorej sa bude piecť chlebík, musí byť vyhriata.
Bochník opatrne vložíme do rozpálenej rúry do predhriatej nádoby, pofŕkame vodou a prikryjeme ju vrchnákom. Pečieme 30 minút.
Potom vrchnák dáme preč a pečieme ešte asi 15 minút do chrumkava.
Chlebík po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
Dobrú chuť!
Ďalšie recepty
Super, vyskúšam, veľmi dobre vyzerá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nádherný chlebík

, ďakujeme za recept.