Domáci chlebík bez váženia

Pridal/a bezana

Jednoduchý recept na chlebík bez dlhého miesenia a čakania.

Domáci chlebík bez váženia - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

4šálkyhladká múka T650
1 3⁄4čajová lyžičkasoľ
2šálkyvoda
2⁄3kusykocky droždia
  slnečnica, smažená cibuľka,

Inštrukcie

Všetko spolu zamiesime a necháme vykysnúť.

Potom cesto dáme na pomúčenú dosku a pár krát poprekladáme.Vyformujeme do tvaru bochníčka a necháme 15 minút postáť.

Pripravíme si utierku, posypeme ju múkou a bochníček dáme na polovičku utierky, bochníček posypeme múkou a prikryjeme druhou stranou utierky.Teraz necháme chlebík odpočívať dve hodiny.

Pol hodinu pred uplynutím času si zapneme rúru a dáme do nej nádobu, na ktorú máme vrchnák.Sklenenú, kameninovú...Nádoba v ktorej sa bude piecť chlebík, musí byť vyhriata.

Bochník opatrne vložíme do rozpálenej rúry do predhriatej nádoby, pofrkame vodou a prikryjeme ju vrchnákom.Pečieme 30 minút.

Potom vrchnák dáme preč a pečieme ešte asi 15 minút do chrumkava.

Chlebík po upečení necháme vychladnúť na mriežke.

Dobrú chuť!

 

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.