
Skvelá chuťovka, ktorá sa hodí na grilovačku, pre návštevu či len tak k TV a vínku
3 | hrnčeky | polohrubá múka |
1⁄4 | hrnček | olej |
1⁄2 | hrnček | mlieko |
2 | polievkové lyžice | masť |
1 | kus | droždie čerstvé |
1 | čajová lyžička | soľ |
3 | kusy | zemiaky |
250 | gramov | maslo |
1 | kus | žĺtok |
Uvaríme zemiaky v šupke.
Vymiesime kysnuté cesto bez zemiakov, masla a žĺtka. Necháme ho vykysnúť.
Potom cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a nastrúhame naň uvarené zemiaky a maslo. Poskladáme ho ako obálku a necháme 20min. kysnúť. Tento postup zopakujeme ešte tri razy.
Potom cesto rozvaľkáme, vykrojíme kolieska alebo tyčinky, potrieme ich žĺtkom a posypeme semienkami, rascou alebo celým makom. Ešte necháme nakysnúť.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200° cca 20-25 min
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Martuška 123
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.