
Parížske rožky ktoré sa vždy vydaria
Cesto: | ||
4 | kusy | bielok |
300 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | mleté orechy |
Plnka: | ||
5 | kusy | vajce |
180 | gramov | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | kakao |
500 | gramov | maslo |
Poleva: | ||
300 | gramov | čokoláda 52% |
70 | gramov | Cera |
Cesto:
Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme a necháme vychladiť. Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy. Cesto si dáme do vrecka bez špičky. Na papier na pečenie nastriekame rožky. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút. Rúru vypneme, otvoríme vrátka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.
Plnka:
Kým rožky chladnú, pripravíme plnku. Cele vajcia s cukrom šľaháme nad parou 15-20 minút. Kto ma Kenwood s indukciou - na 90 stupňoch 30 minút a je uvarené. Necháme vychladiť.
Do vychladených vajec pridáme kakao a postupne maslo. Môžeme dať jednu Heru a jedno maslo. Kto nemá rád Heru dá dve maslá. Dobre vyšľaháme.
Dokončenie:
Hotový krém nastriekame na rožteky. Dáme schladiť. Pripravíme polevu: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou, dobre premiešame. Rožteky namáčame v poleve. Čokoláda by nemala byť príliš horúca, aby sa nám nezačala plnka topiť.
toto ja môžem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moje obľúbené , vypadajú super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa tie spodky veruže málokedy zadaria...buď sa roztečú alebo strašne ťažko idú striekať...Určite vyskúšam tvoj recept!

