Parížske rožky

Pridal/a katarinalucanova

Parížske rožky ktoré sa vždy vydaria

Parížske rožky - recept
Výnos
plechy
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
5 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

Cesto:
4kusybielok
300gramovkryštálový cukor
300gramovmleté orechy
Plnka:
5kusyvajce
180gramovkryštálový cukor
3polievkové lyžicekakao
500gramovmaslo
Poleva:
300gramovčokoláda 52%
70gramovCera

Inštrukcie

Cesto:                                                                                                                                        

Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme a necháme vychladiť.  Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy. Cesto si dáme do vrecka bez špičky. Na papier na pečenie nastriekame rožky. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút. Rúru vypneme, otvoríme vrátka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.

  Plnka:

Kým rožky chladnú, pripravíme plnku. Cele vajcia s cukrom šľaháme nad parou 15-20 minút. Kto ma Kenwood s indukciou - na 90 stupňoch 30 minút a je uvarené. Necháme vychladiť.  
Do vychladených vajec pridáme kakao a postupne maslo. Môžeme dať jednu Heru a jedno maslo. Kto nemá rád Heru dá dve maslá. Dobre vyšľaháme.

Dokončenie: 

Hotový krém nastriekame na rožteky. Dáme schladiť. Pripravíme polevu: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou, dobre premiešame. Rožteky namáčame v poleve. Čokoláda by nemala byť príliš horúca, aby sa nám nezačala plnka topiť.                                                                                                   

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.454545
Priemer: 3.5 (11 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.