
melisa | Čokoládová roláda s nutellovým krémom
Výborná roláda
Ingrediencie
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor jemný |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | polievková lyžica | olej |
2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva s vínnym kameňom |
Plnka: | ||
150 | gramov | Nutella čokoládová |
200 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | holandské kakao |
2 | polievkové lyžice | mleté vlašské orechy |
Dokončenie: | ||
vlašské orechy | ||
ríbezľový lekvár |
Postup
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, vodu, olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 15-20 minút. Krátko po upečení zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme do penista, po častiach pridáme Nutellu rovnakej teploty, kakao a zamiešame mleté orechy. Časť si odložíme na potretie povrchu rolády.
Roládu rozvinieme, papier odstránime, potrieme ríbezľovým lekvárom, plnkou, znovu zrolujeme. Povrch potrieme odloženou plnkou a posypeme mletými orechmi. Odložíme do chladu na stuhnutie. Pokrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.