Čokoládová roláda s nutellovým krémom

Popis

Výborná roláda

Čokoládová roláda s nutellovým krémom - recept

Zhrnutie

Výnos
15
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

5kusyvajcia (piškóta)
7polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
7polievkové lyžicepolohruba muka
2polievkové lyžicevoda
1polievková lyžicarastlinný olej
2polievkové lyžiceholandské kakao
1čajová lyžičkaprášok do pečiva s vínnym kameňom
150gramovnutella čokoládová(plnka)
200gramovmaslo
1polievková lyžicaholandské kakao
2polievkové lyžicemleté vlašské orechy
ríbezľový lekvár(na potretie)
mleté vlašské orechy(na posypanie)

Inštrukcie

Piškóta:

bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, vodu, olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 15-20 minút. Krátko po upečení zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.

Plnka:

maslo izbovej teploty vyšľaháme do penista, po častiach pridáme nutellu rovnakej teploty, kakao a zamiešame mleté orechy. Časť si odložíme na potretie povrchu rolády.

Roládu rozvinieme, papier odstránime, potrieme ríbezľovým lekvárom, plnkou, znovu zrolujeme. Povrch potrieme odloženou plnkou a posypeme mletými orechami. Odložíme do chladu na stuhnutie. Pokrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.