reklama

Čokoládové rezy

Pridal/a melisa dňa 03. 08. 2022 - 11:50 - Recepty melisa
Čokoládové rezy , Recepty na zákusky, melisa

reklama

Jednoduché čokoládové rezy s príchuťou orechov sú výborné:))

Ingrediencie
Piškóta:
5 kusy vajce
7 polievkové lyžice cukor krupica
7 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice voda
2 polievkové lyžice holandské kakao
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Plnka:
300 millilitrov mlieko
50 gramov horká čokoláda
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 balík čokoládový puding
250 gramov maslo
Poleva:
50 gramov tmavá čokoládová poleva
Na potretie:
100 gramov ríbezľový džem
70 gramov vlašské orechy
Postup

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vlažnú vodu a preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

Upečieme na plechu na papieri na pečenie rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť, papier odstránime.

Plnka: najskôr si rozpustíme v nádobe nad parou čokoládu. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý puding a prilejeme rozpustenú vychladnutú čokoládu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. 

Maslo rovnakej teploty vyšľaháme, po častiach pridáme čokoládovú zmes a vyšľaháme na hladký krém. Plnku rozdelíme na tri časti.

Piškótu prekrojíme po dĺžke na tri rovnaké časti, potrieme prvú časť džemom, jednou časťou plnky, priložíme druhú časť, potrieme džemom, druhou časťou plnky a priložíme tretiu časť piškóty. Celý zákusok potrieme zvyšnou plnkou.

Boky posypeme mletými vlašskými orechmi, povrch polejeme čokoládovou polevou. Povrch počas tuhnutia posypeme opraženými posekanými kúskami orechov.

Odložíme do chladu. Po stuhnutí pokrájame horúcim zúbkovým nožom na rezy.

Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama