
Jednoduché čokoládové rezy s príchuťou orechov sú výborné:))
Piškóta: | ||
5 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | cukor krupica |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
50 | gramov | horká čokoláda |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | čokoládový puding |
250 | gramov | maslo |
Poleva: | ||
50 | gramov | tmavá čokoládová poleva |
Na potretie: | ||
100 | gramov | ríbezľový džem |
70 | gramov | vlašské orechy |
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vlažnú vodu a preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
Upečieme na plechu na papieri na pečenie rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť, papier odstránime.
Plnka: najskôr si rozpustíme v nádobe nad parou čokoládu. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý puding a prilejeme rozpustenú vychladnutú čokoládu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Maslo rovnakej teploty vyšľaháme, po častiach pridáme čokoládovú zmes a vyšľaháme na hladký krém. Plnku rozdelíme na tri časti.
Piškótu prekrojíme po dĺžke na tri rovnaké časti, potrieme prvú časť džemom, jednou časťou plnky, priložíme druhú časť, potrieme džemom, druhou časťou plnky a priložíme tretiu časť piškóty. Celý zákusok potrieme zvyšnou plnkou.
Boky posypeme mletými vlašskými orechmi, povrch polejeme čokoládovou polevou. Povrch počas tuhnutia posypeme opraženými posekanými kúskami orechov.
Odložíme do chladu. Po stuhnutí pokrájame horúcim zúbkovým nožom na rezy.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Martuška 123
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.