reklama

Papita cheesecake

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 15. 04. 2021 - 08:35 - Recepty Sandra Hvilová
Papita cheesecake , Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Každý poznáme chutný keksík papita. Teraz Vám prinášam recept na cheesecake papita, ktorý musíte vyskúšať.

Ingrediencie
60 gramov maslo
150 gramov maslové sušienky
500 gramov mascarpone
300 gramov biela čokoláda
200 gramov kyslá smotana
2 kusy vajce
70 gramov šľahačková smotana
150 gramov mliečna čokoláda
  karamelová pasta
Postup

Maslo roztopíme, bielu čokoládu rozpustíme.

Keksíkový základ:

Keksíky si rozmixujeme a pridáme k nim roztopené maslo.

Zmes vysypeme do tortovej formy a poriadne popritláčame na dno formy.

Krém:

Čokoládu  rozpustíme, ja som pridala troška šľahačkovej  smotany.  

Vychladnutú čokoládu zmiešame s troškou kyslej smotany a až tak pridáme celú gramáž smotany a mascarpone.

Pridáme vajcia a poriadne vymiešame.

Krém nanesieme do tortovej formy a pečieme na 160 st. bez ventilátora približne 45 min. Treba si to sledovať, keďže každá rúra pečie inak.

Upečený koláč necháme vychladnúť v rúre pri otvorených dvierkach.

Po vychladnutí a stuhnutí natrieme na hotový zákusok karamelovú pastu a dáme stuhnúť do chladničky.

Poleva: 

Zohrejeme šľahačkovú smotanu a pridáme k nej polámanú čokoládu a necháme ju rozpustiť.

Polevou polejeme zákusok a neskôr ľubovoľne ozdobíme podľa fantázie. 

Doplňujúce obrázky
Papita cheesecake , Recepty na zákusky, Sandra Hvilová, 1
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama