
Každý poznáme chutný keksík papita. Teraz Vám prinášam recept na cheesecake papita, ktorý musíte vyskúšať.
60 | gramov | maslo |
150 | gramov | maslové sušienky |
500 | gramov | mascarpone |
300 | gramov | biela čokoláda |
200 | gramov | kyslá smotana |
2 | kusy | vajce |
70 | gramov | šľahačková smotana |
150 | gramov | mliečna čokoláda |
karamelová pasta |
Maslo roztopíme, bielu čokoládu rozpustíme.
Keksíkový základ:
Keksíky si rozmixujeme a pridáme k nim roztopené maslo.
Zmes vysypeme do tortovej formy a poriadne popritláčame na dno formy.
Krém:
Čokoládu rozpustíme, ja som pridala troška šľahačkovej smotany.
Vychladnutú čokoládu zmiešame s troškou kyslej smotany a až tak pridáme celú gramáž smotany a mascarpone.
Pridáme vajcia a poriadne vymiešame.
Krém nanesieme do tortovej formy a pečieme na 160 st. bez ventilátora približne 45 min. Treba si to sledovať, keďže každá rúra pečie inak.
Upečený koláč necháme vychladnúť v rúre pri otvorených dvierkach.
Po vychladnutí a stuhnutí natrieme na hotový zákusok karamelovú pastu a dáme stuhnúť do chladničky.
Poleva:
Zohrejeme šľahačkovú smotanu a pridáme k nej polámanú čokoládu a necháme ju rozpustiť.
Polevou polejeme zákusok a neskôr ľubovoľne ozdobíme podľa fantázie.

Tortička vyzerá úžasne

