Opitý Izidor

Pridal/a melisa

Výborné rezy, ktoré pečiem obyčajne na slávnostné príležitosti. Chuť orechov a čokoládovej plnky je neodolateľná:))

Opitý Izidor - recept
Výnos
Porcie
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Cesto
4kusyvajce
200gramovkryštálový cukor
100millilitrovvlažná voda
50millilitrovrastlinný olej
250gramovpolohruba muka
3polievkové lyžicekakao holandské
1kusprášok do pečiva
Orechová plnka
200gramovmleté vlašské orechy
4polievkové lyžicepraskový cukor
100millilitrovum
ČOKOLÁDOVÁ PLNKA
4kusyvajce
200gramovkryštálový cukor
3polievkové lyžicekakao holandské
50gramovcokolada
250gramovmaslo
POLEVA
150gramovčokoláda na varenie
45gramovCera
1čajová lyžičkarastlinný olej
  ríbezľový džem

Inštrukcie

Cesto: v nádobe mixérom vyšľaháme bielky so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, striedavo olej a vodu. Preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a preosiate kakao, iba jemne zamiešame. Rozotrieme na hlboký plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Rozmer 25x35 cm. Upečieme pri teplote 180°C cca 30 minút. Údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť a papier odstránime.

Orechová plnka: mleté orechy premiešame s cukrom a umom.

Čokoládová plnka: vajcia, cukor a kakao v nádobe najskôr krátko vyšľaháme mixérom, potom preložíme nad vriacu vodu, ktorú znížime na minimum. Dno nádoby nesmie byť namočené vo vode. Ďalej šťaháme mixérom do zhustnutia, masa musí klesnúť na polovicu, konzistencia redšieho pudingu, cca 30 minút. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pred koncom zašľaháme do čokoládovej peny. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridávame vychladnutú čokoládovú penu.

Ukladáme nasledovne: cesto podľa potreby upravíme, potrieme ríbezľovým džemom, rozotrieme orechovú plnku, čokoládovú plnku a povrch polejeme čokoládovou polevou. Necháme postáť, najlepšie do druhého dňa, aby sa chute spojili. Pokrájame horúcim zúbkovaným nožom na rezy.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (6 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.