
Martuška 123
Linecké srdiečka z jemného cesta plnené krémom z mascarpone, ozdobené ovocím sa hodia ako sladké prekvapenie z lásky aj na candy bar.
Linecké cesto: | ||
750 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | práškový cukor |
500 | gramov | maslo |
2 | kusy | žĺtok |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
750 | gramov | mascarpone |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | kusy | vanilkový cukor |
2 | balíky | stužovač šľahačky |
Dokončenie: | ||
1 | kus | džem |
ovocie |
Linecké cesto: Všetko spolu zhnetieme. Cesto môžeme dať na hodinu stuhnúť do chladničky. Potom ho po častiach vyvaľkáme a vykrojíme srdiečka. Pečieme ich na papieri na pečenie na 180°C cca 10 minút, závisí od rúry a hrúbky pečiva.
Plnka: Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom , pred došľahaním pridáme stužovač nakoniec zašľaháme mascarpone.
Plnenie: Náplň preložíme do zdobiaceho vrecka a krém nanesieme na spodné srdiečko. Do prostriedku dáme džem. Prekryjeme druhým srdiečkom, znova nanesieme krém a ozdobíme ovocím.

Martuška 123
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty