
katarinalucanova | Pavlovovej tortičky
Vynikajúce Pavlovovej mini tortičky s mascarpone krémom a malinovým rozvarom.
150 | gramov | bielok |
230 | gramov | cukor kryštálový |
1 | polievková lyžica | Solamyl |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
Krém: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | čajová lyžička | instantná káva |
Malinový rozvar: | ||
250 | gramov | mrazené maliny |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | millilitrov | voda |
1 | čajová lyžička | Solamyl |
Na ozdobenie: | ||
drobné ovocie |
Mini pavlovky sa pripravujú podobne ako pusinky. Bielky a cukor zmiešame v miske metličkou nad parou cca 10 minút.
Miešame ručne kým sa nám cukor nerozpustí. Najlepšia skúška je ponoriť prsty a zistiť či medzi prstami ešte cítiť zrniečka cukru.
Keď je cukor rozpustený, premiestnime bielkovú zmes do mixéra a mixujeme do tuha.
Pridáme preosiaty Solamyl a citrónovú šťavu. Sneh ma byť krásne lesklý a má dokonale držať tvar.
Bielkovú zmes premiestnime do cukrárenského vrecka so zdobiacou špičkou a na plech s papierom na pečenie striekame košíčky s priemerom cca 6 cm.
Striekame od stredu smerom von do kruhu a následne kraje smerom hore. Z tejto dávky nám vyjde 13-15 ks tortičiek.
Dáme sušiť do rúry. Ja suším 90 minút pri 90 °C. Teplota sušenia sa môže líšiť záleží od rúry.
Rúru počas sušenia neotvárať, po dosušení nechať v rúre do úplného vychladnutia rúry.
Takto usušené tortičky môžeme skladovať v uzavretej dóze aj mesiac.
Krém: Mascarpone, šľahačku, cukor a instantnú kávu vyšľaháme spolu na tuhý hladký krém. Trvá to len pár minút, pozor na prešľahanie.
Malinový rozvar: Maliny zalejeme 50 ml vody pridáme cukor a krátko povaríme. V 50 ml vody rozmiešame Solamyl a zahustíme maliny. Krátko prevaríme.
Plnenie tortičiek: Na dno tortičky dáme malinový rozvar a naň pomocou cukrárenskej špičky nastriekame krém. Vrch ozdobíme ovocím.
Tortičky plníme tak hodinu pred podávaním aby sa nerozmočili. Ak z časových dôvodov potrebujeme naplniť skôr, tak vnútro tortičiek potrieme pomocou štetca roztopenou bielou čokoládou. Tortičky potreté čokoládou nám vydržia aj 2 dni .

katarinalucanova
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty