reklama

Kinder pingui

Pridal/a agia04 dňa 27. 10. 2018 - 11:29 - Recepty agia04
Kinder pingui, Recepty na zákusky, agia04

reklama

Obľúbená maškrta v domácej verzii :)

Ingrediencie
Cesto:
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
6 polievkové lyžice voda teplá
6 polievkové lyžice hladká múka
2 polievkové lyžice horké kakao
1 balík prášok do pečiva
Šľahačka:
500 millilitrov smotana na šľahanie
1 polievková lyžica med
1 balík cukrárska želatína
Krém:
15 dekagramov čokoláda na varenie
10 dekagramov margarín
1 polievková lyžica voda
2 polievkové lyžice olej
Poleva:
20 dekagramov čokoláda na varenie
10 dekagramov margarín
1 polievková lyžica voda
3 polievkové lyžice olej
Postup

Cesto:

Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, pomaly primiešame vodu, muku zmiešanu s praškom do pečiva, pomaly primiešame kakao,pridame tuhy sneh z bielkov ,vymastime si dve rovnake plechy a pečieme dva platy .

Šľahačka:
Prisady na šlahačku, rozdelime na dve časti .polovicu želatiny namočime do cca3PL vody,nechame asi 5 minut nabobnat a pomalicky v mikrovlnke zohrejeme. Vyšlahame si šlahačku a pomali pridavame zelatinu aj s medom a vyšlahame do tuha.

Potom šlahačku natrieme na upečeny plat a dame na 20min do chladničky

Čokoládový krém:

Medzitym si pripravíme čokoládový krém.Nad parou rospustíme čokoládu a keď je rospustená ,pridame margarin a olej a dobre spolu premiešame aby bola vláčna .Ked trocha prechladne tak nanesieme na šlahačkovy krema znova vlozime do chladničky.

Ked je čokolada mierne stuhnutá tak vyšlaháme druhu časť šlahačky, nanesieme na krem ,prikryjeme druhym platom, polejeme čokoladovou polevou a necháme stuhnúť.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama