Recept som si vyskladala sama. Sú to fantastické rezy z kakaových korpusov a kávovým krémom.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 40 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 55 minút |
Ingrediencie
Na dve piškóty: | ||
12 | kusy | vajce |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
10 | polievkové lyžice | hladká múka |
6 | polievkové lyžice | kakao |
4 | polievkové lyžice | olej |
1 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
6 | kusy | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
trocha | Amaretto | |
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | Helia |
1 | polievková lyžica | mletá zrnková káva |
Ešte potrebujeme: | ||
kakaové piškóty | ||
4 | decilitre | uvarená zrnková káva |
1⁄2 | decilitre | Amaretto |
čokoládová poleva |
Inštrukcie
Dve kakaové piškóty:
Upečieme 2 pláty každý po 6 vajec.
Vyšľaháme žĺtka s cukrom, primiešame olej, zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva a všetko zľahka primiešame k snehu z bielkov. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie na 180 stupňov asi 12-15 minút.
Krém:
Uvaríme zrnkovú kávu a necháme vychladnúť.
Vajíčka vyšľaháme nad parou s cukrom do hustej teplej hmoty. Necháme vychladnúť a vyšľaháme s maslom a Heliou. Na koniec zašľaháme kávu s troškou Amaretta.
Uvaríme silnú kávu na namáčanie piškót a necháme vychladnúť. Pridáme Amaretto.
Na kakaovú piškótu nanesieme asi tretinu krému, poukladáme tesne vedľa seba piškóty namočené v káve a na to dáme krém. Priložíme druhú piškótu.
Trochu krému si necháme na potretie piškóty pod čokoládovú polevu. Ak chceme pod polevou hnedý krém, primiešame do neho trošku kakaa.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 10407x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (1)