Výborný zákusok pre milovníkov karamelovej chuti.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
8 | kusy | bielok |
70 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | orechy |
Cesto: | ||
1 | balík | vanilka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Piškóta: | ||
4 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | voda teplá |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1⁄2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | olej |
Krém: | ||
6 | kusy | vajce |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | kus | Salko |
400 | gramov | maslo |
Karamelová šľahačka: | ||
50 | gramov | kryštálový cukor |
150 | mililitrov | mlieko |
1 | balík | prášková šľahačka Dr.Oetker |
Dokončenie: | ||
piškóty | ||
ríbezľový lekvár | ||
káva | ||
rum |
Inštrukcie
Cesto:
Z bielkov a cukru ušľaháme sneh pridáme ešte vanilku a múku zamiešanú s orechmi a práškom do pečiva. Upečieme.
Vychladnutý potrieme ríbezľovým lekvárom.
Poukladáme na lekvár piškóty (ja som dávala okrúhle) namočené v uvarenej káve s rumom (káva neska + do vychladnutej rum, dala som len tak od oka) a na piškóty natrieme polovicu karamelového krému. Na krém dáme žltú piškótu a na piškótu zvyšok karamelového krému.
Krém: šľahať nad parou 6vajec s 12 polievkových lyžíc kryštálového cukru. Nechať vychladnúť
Salko uvaríme cca 2 hodiny a necháme vychladnúť. (môžeme si uvariť predvečer pečenia).
Vymiešame maslo pridáme vychladnuté šľahané vajcia a nakoniec salko. Potom sa môže dať poleva, alebo šľahačka, alebo len postrúhať čokoládu....... každý podľa seba.
Ja som dala karamelovú šľahačku: 50 g kryštálového cukru upáliť na karamel, zaliať 150 ml teplým mliekom, nechať rozvariť. Potom dobre vychladnúť a pridať 1 balíček práškovej šľahačky a vyšľahať.
Dobrú chuť!
Recepty:
- prečítané 21838x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (13)