
Výborný zákusok pre milovníkov karamelovej chuti.
8 | kusy | bielok |
70 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | orechy |
Cesto: | ||
1 | balík | vanilka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Piškóta: | ||
4 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | voda teplá |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | olej |
Krém: | ||
6 | kusy | vajce |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | kus | Salko |
400 | gramov | maslo |
Karamelová šľahačka: | ||
50 | gramov | kryštálový cukor |
150 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | prášková šľahačka Dr.Oetker |
Dokončenie: | ||
piškóty | ||
ríbezľový lekvár | ||
káva | ||
rum |
Cesto:
Z bielkov a cukru ušľaháme sneh pridáme ešte vanilku a múku zamiešanú s orechmi a práškom do pečiva. Upečieme.
Vychladnutý potrieme ríbezľovým lekvárom.
Poukladáme na lekvár piškóty (ja som dávala okrúhle) namočené v uvarenej káve s rumom (káva neska + do vychladnutej rum, dala som len tak od oka) a na piškóty natrieme polovicu karamelového krému. Na krém dáme žltú piškótu a na piškótu zvyšok karamelového krému.
Krém: šľahať nad parou 6vajec s 12 polievkových lyžíc kryštálového cukru. Nechať vychladnúť
Salko uvaríme cca 2 hodiny a necháme vychladnúť. (môžeme si uvariť predvečer pečenia).
Vymiešame maslo pridáme vychladnuté šľahané vajcia a nakoniec salko. Potom sa môže dať poleva, alebo šľahačka, alebo len postrúhať čokoládu....... každý podľa seba.
Ja som dala karamelovú šľahačku: 50 g kryštálového cukru upáliť na karamel, zaliať 150 ml teplým mliekom, nechať rozvariť. Potom dobre vychladnúť a pridať 1 balíček práškovej šľahačky a vyšľahať.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá neskutočne dobre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Môzem sa spytat kolko si dala muky do bielkoveho cesta lebo tam nie je uvedena,dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Anka, ďakujeme za upozornenie, už je to opravené
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň . Pri akej teplote a asi ako dlho sa pečie to cesto z bielok . Vopred veľmi pekne ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pečiem pri teplote 180 stupňov, čas nesledujem na hodinách .... od oka, keď sa začína mierne oddeľovať od plechu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobry den, chcem sa spytat, ten krem sa vari z celych vajec, alebo zo zltkov co zostali z piskoty? Ďakujem za odpoved.
zakusok vyzera naozaj famozne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno z celých ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto je orig. recept. Ja robím plnku tak, že nešľahám 6 celých vajec ale šľahám 8 žĺtkov s trochou mlieka asi 150 ml a cukrom. Jednoducho použijem žĺtka a aby som to nemala také husté tak pridám mlieko. Mám to odskúšané a je to super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem krásne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobre vyzerá, ďakujem
, vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňaaaam, to by som si hneď dala
Vyzerá výborne.