Jarná súťaž

reklama

Karamelka rezy

Pridal/a evkala dňa 17. 08. 2017 - 08:29 - Recepty evkala
Karamelka rezy, Recepty na zákusky, evkala

reklama

Výborný zákusok pre milovníkov karamelovej chuti.

Ingrediencie
8 kusy bielok
70 gramov polohrubá múka
200 gramov práškový cukor
100 gramov orechy
Cesto:
1 balík vanilka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Piškóta:
4 kusy vajce
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
5 polievkové lyžice voda teplá
5 polievkové lyžice polohrubá múka
1⁄2 čajová lyžička prášok do pečiva
1 polievková lyžica olej
Krém:
6 kusy vajce
12 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 kus Salko
400 gramov maslo
Karamelová šľahačka:
50 gramov kryštálový cukor
150 millilitrov mlieko
1 balík prášková šľahačka Dr.Oetker
Dokončenie:
  piškóty
  ríbezľový lekvár
  káva
  rum
Postup

Cesto:

Z bielkov a cukru ušľaháme sneh pridáme ešte vanilku a múku zamiešanú s orechmi a práškom do pečiva. Upečieme.

Vychladnutý potrieme ríbezľovým lekvárom.

Poukladáme na lekvár piškóty (ja som dávala okrúhle) namočené v uvarenej káve s rumom (káva neska + do vychladnutej rum, dala som len tak od oka)  a na piškóty natrieme polovicu karamelového krému. Na krém dáme žltú  piškótu   a na piškótu zvyšok karamelového krému.

Krém: šľahať nad parou 6vajec s 12 polievkových  lyžíc kryštálového cukru. Nechať vychladnúť

Salko uvaríme cca 2 hodiny a necháme vychladnúť. (môžeme si  uvariť predvečer pečenia).

Vymiešame maslo  pridáme vychladnuté šľahané vajcia a nakoniec salko.  Potom sa môže dať poleva, alebo šľahačka, alebo len postrúhať čokoládu....... každý podľa seba.

Ja som dala karamelovú šľahačku: 50 g  kryštálového cukru upáliť na karamel, zaliať 150 ml teplým mliekom, nechať rozvariť. Potom dobre vychladnúť a pridať 1 balíček práškovej šľahačky a vyšľahať. 

Dobrú chuť!

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Môzem sa spytat kolko si dala muky do bielkoveho cesta lebo tam nie je uvedena,dakujem.

 

Dobrý deň . Pri akej teplote a asi ako dlho sa pečie to cesto z bielok . Vopred veľmi pekne ďakujem Úsmev

evkala, Ut, 29. 08. 2017 - 20:14

Pečiem pri teplote 180 stupňov, čas nesledujem na hodinách .... od oka, keď sa začína mierne oddeľovať  od plechu.

Dobry den, chcem sa spytat, ten krem sa vari z celych vajec, alebo zo zltkov co zostali z piskoty? Ďakujem za odpoved.

zakusok vyzera naozaj famozne

A este otazocka, potom co s tymi zostavajucimi 8 zltkami z cesta?
evkala, Ut, 02. 01. 2018 - 17:56

Toto je orig. recept. Ja robím plnku tak, že nešľahám 6 celých vajec ale šľahám 8 žĺtkov s trochou mlieka asi 150 ml a cukrom. Jednoducho použijem žĺtka a aby som to nemala také husté tak pridám mlieko. Mám to odskúšané a je to super. 

 

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama