
aramana | Hrnčekový koláč s makom a višňami
Jednoduchý hrnčekový koláč s makom a višňami. Višne či čerešne môžete použiť čerstvé, mrazené či z kompótu.
Cesto: | ||
2 | hrnčeky | mak |
1 | hrnček | cukor |
1 | hrnček | hladká múka |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 | hrnček | mlieko |
2 | kusy | vajce |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | kus | citrón |
1 | kus | višňový kompót |
Poleva: | ||
100 | gramov | čokoláda |
80 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | voda |
Nemletý mak sparíme vriacou vodou. Môžete použiť aj mletý mak.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny a za stáleho šľahania prilievame olej. Vychladnutý spareny mak zmiešame s múkou, kôrou z citróna, extraktom. Pomaly primiešame k vajciam na striedačku s mliekom. Dáme na vymasteny a múkou vysypaný plech, posypeme višňami a pečieme pri teplote 170 stupňov 35-40 minút.
Vychladnuté natrieme lekvárom a polejeme polevou. Polevu urobím tak, že roztopíme maslo s čokoládou za stáleho miešania a pridáme horúcu vodu. Ja dávam 200 g čokolády, sto nám je málo. Keď dám polevu na koláč, riadne s ním pobúcham, ona sa pekne zarovná, rozleje.)
Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty