Jednoduchý hrnčekový koláč s makom a višňami.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 35 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
2 | šálky | mak |
1 | šálka | cukor |
1 | šálka | hladká múka |
1⁄2 | šálka | olej |
1 | šálka | mlieko |
2 | kusy | vajce |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | kus | citrón |
1 | kus | višňový kompót |
Poleva : | ||
100 | gramov | čokoláda |
80 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | voda |
Inštrukcie
Nemlety mak sparíme vriacou vodou. (Ja používam mletý mak.)
Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny a za stáleho šľahania prilievame olej. Vychladnutý spareny mak zmiešame s múkou, kôrou z citróna, extraktom. Pomaly primiešame k vajciam na striedačku s mliekom. Dáme na vymasteny a múkou vysypaný plech, posypeme višňami a pečieme pri teplote 170 stupňov 35-40 minút.
Vychladnuté natrieme lekvárom a polejeme polevou. (Maslo roztopíme s čokoládou za stáleho miešania a pridame horucu vodu. Ja dávam 200 gram čokolády, sto nám je málo. Keď dám polevu na koláč, riadne s nim pobucham, ona sa pekne zarovná, rozleje.)
Dobrú chuť.
Recepty:
- prečítané 1016x
- Pridať nový komentár