
Recept s foto postupom na efektnú tortu so zvislými pruhmi. Svieža zaujímavá torta bez múky s ovocím a mascarpone.
Cesto: | ||
7 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
Čokoládová poleva: | ||
100 | gramov | horká čokoláda |
50 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Dokončenie: | ||
300 | gramov | drobné ovocie |
Oddelíme žĺtky od bielkov. žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do peny, bielky so zvyšným cukrom na sneh. Kakao preosejeme s práškom do pečiva a všetko spolu zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 15 minút.
Po upečení stiahneme papier, necháme vychladnúť a pokrájame na 4 pláty.
Krém: Smotanu vyšľaháme, zmiešame s mascarpone, cukrom a citrónovou šťavou. Krém rozotrieme na pláty a rozložíme jahody prekrojené na polovicu. Trochu krému si necháme na vrch. Zrolujeme prvý pás do slimáka, pripojíme druhý. Prenesieme na podnos a opatrne z boku ďalšie pásy.
Vrch natrieme krémom a stiahneme. tortovou obručou. Dáme do chladničky na pár hodín.
Čokoláda: Smotanu zohrejeme nad parou, do horúcej nalámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Nalejeme na vychladnutú tortu a necháme len tak stekať. Ozdobíme ovocím.




- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty