
Oľga Birošová | Ovocná torta s jahodami
Recept s fotopostupom na jahodovú tortu s mascarpone krémom. Ovocie môžete použiť podľa sezóny u mňa to boli jahody.
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
250 | gramov | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | olej |
1 | štipka | soľ |
240 | gramov | hladká múka |
Plnka: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 40% |
250 | gramov | tvaroh jemný |
1⁄2 | balík | jahodová plnka v prášku |
200 | gramov | jahody |
Želé: | ||
2 | balíky | tortové želé červené |
300 | millilitrov | ovocný sirup |
100 | millilitrov | voda |
300 | gramov | ovocie |
1 | kus | jahodový džem |
Korpus: Bielky, cukor, štipku soli vyšľaháme do tuha. Po častiach pridáme olej, žĺtky pridávame po jednom a miešame na menších otáčkach. Varechou zľahka vmiešame preosiatu múku.
Formu 25x25 cm vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov 40-45 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť a pripravíme si suroviny na plnku a želé.
Korpus prekrojíme na dve rovnaké časti, odstránime papier na pečenie. Jednu časť korpusu vložíme do formy, spevníme, prekrojíme jahody, poukladáme ich po celom obvode korpusu viď. foto.
Smotanu, jahodovú plnku v prášku (nemusí byť) vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, tvaroh, jahody pokrájané na menšie kúsky. Došľaháme do tuha.
Náplň: Plnku nanesieme na spodný diel korpusu. Trochou plnky potrieme druhú časť korpusu, preložíme a zľahka pritlačíme. Potrieme jahodovým džemom a odložíme do chladničky.
Želé: Podľa návodu uvaríme želé, ktoré polejeme po celom obvode torty. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme ovocím podľa seba.
Dobrú chuť.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty