Smotanová torta s jahodami

Popis

Jednoduchá  jahodová torta.

Smotanová torta s jahodami - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

Korpus
125gramovmasla
100gramovpraskový cukor
4kusyvajicka
130gramovpolohrubej múky (použila som tmavú bezlepkovú)
3čajové lyžičkyprášku do pečiva
1kusvanilkový cukor
Ganache
150gramovhorkej čokolády
100millilitrovslahackovej smotany
Smotanová náplň
250gramovjemného tvarohu (alebo mascarpone)
400millilitrovslahackovej smotany
3plátkyželatíny
1polievková lyžicapráškového cukru
250gramovjahody

Inštrukcie

Korpus:

Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Po jednom prišľaháme vajíčka izbovej teploty. Ak sú studené, môže sa hmota zraziť, nič si z toho nerobte, múka to spraví. Úsmev(alebo môžete prišľahať len žltka a bielka vyšľahať samostatne do snehu a zľahka len primiešať na striedačku s múkou) Na záver primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.  Rozotrieme do okrúhlej formy a pečieme pri teplote cca 190°C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

K tejto tortičke sa skvelé hodi aj obyčajné piškótove cesto z piatich vajec, 5PL cukru, 5PL múky a 0,5 prášku do pečiva. Z bielok a cukru vyšľaháem sneh, a zaľahka primiešame žltka a múku.

Čokoládové ganache

Nad parou roztopíme čokoládu v smotane, dobre premiešame a necháme vychladnúť, v lete treba dať aspoň na hodinku do chladničky, hmota krásne stuhne.

Smotanová náplň

Jemný tvaroh prešľaháme a primiešame k nemu vyšľahanú šľahačku, do ktorej sme pridali cukor. Zahustíme želatínou pripravenou podľa návodu na obale.

Plnenie:

Vychladnutý korpus potrieme ganache. Po bokoch korpusu rozmiestnime polovice jahod, nemala som rafik, ale držali sa celkom statočne aj bez neho. Na záver jemne rozotrieme smotanovú náplň a vrch ozdobíme jahodami, prípadne trochou zohriatej čokoládovej náplne. Dáme schladiť do chladničky aspoň na pár hodín. My sme nestihali. Hambím sa

 

Poznámky

Polovice jahôd môžete poukladať aj na čokoládový krém pod smotanovú náplň.

Smotanová náplň vám stuhne aj bez želatíny, ale potrebuje viac času v chladničke. Úsmev

Smotanová torta s jahodami - recept postup 1
Smotanová torta s jahodami - recept postup 2
Smotanová torta s jahodami - recept postup 3
Smotanová torta s jahodami - recept postup 4
Smotanová torta s jahodami - recept postup 5
Smotanová torta s jahodami - recept postup 6
Smotanová torta s jahodami - recept postup 7
Smotanová torta s jahodami - recept postup 8
Smotanová torta s jahodami - recept postup 9

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.