
Martuška 123 | Svieža ovocná torta s tvarohom a kyslou smotanou
Efektná torta bohato zdobená ovocím navrchu, s piškótami alebo trubičkami na bokoch. Vhodná je aj na slávnostné príležitosti. Jednoduchý recept na overenú klasiku s extra dávkou ovocia.
Ingrediencie
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
250 | gramov | práškový cukor |
150 | millilitrov | mlieko |
100 | millilitrov | olej |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Krém: | ||
250 | gramov | mascarpone |
500 | gramov | jemný tvaroh |
400 | gramov | kyslá smotana |
125 | millilitrov | smotana na šľahanie |
trocha | práškový cukor | |
1 | balík | potravinárska želatína |
Dokončenie: | ||
1 | balík | tortové želé |
dlhé piškóty | ||
ovocie |
Postup
Tento recept vám vystačí na okrúhlu tortu o priemere cca 24 cm, na veľký plech 35x27 cm som robila z 1,5 dávky
Korpus: Vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridávame mlieko, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne zamiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov asi 20-25 minút.
Krém: Vyšľaháme mascarpone s tvarohom, kyslou smotanou a práškovým cukrom podľa chuti. Zvlášť vyšľaháme šľahačku. Práškovú želatínu zalejeme asi 100 ml mlieka. Keď stuhne, pomaly ju rozpúšťame, ale nesmie vrieť.
Keď už má tekutú konzistenciu, tak do nej vmiešame trochu z tvarohovo-smotanovej zmesi, premiešame a potom vmixujeme do ostatnej plnky.
Plnenie: Na korpus natrieme plnku aj korpus obtrieme. Na chvíľu dáme do chladničky zatuhnúť. Potom obložíme piškótami a zaviažeme stuhou. Uložíme ovocie podľa vlastnej fantázie.
Tortové číre želé pripravíme podľa návodu a štetcom ovocie ponatierame, aby sa lesklo a nevysušilo sa.

Martuška 123

Martuška 123
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.