reklama

Hroznová tortička

Pridal/a LiViera dňa 18. 07. 2020 - 11:07 - Recepty LiViera
Hroznová tortička , Recepty na torty, LiViera

LiViera | Hroznová tortička


reklama

Zvyšok špongiovej piškóty (16x16 cm) som použila na tortičku v tvare strapca hrozna. Tortička je s tvarohovým krémom. Použiť môžete aj normálny piškótový korpus. 

Ingrediencie
100 gramov tvaroh jemný
250 gramov Creme Patisserie
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
4 plátky želatína
4 polievkové lyžice voda
1 polievková lyžica citrónová šťava
1 plátok špongiová piškóta
Postup

Šongiovú piškótu si môžete pripraviť podľa tohto receptu

Tvarohová plnka: Do studenej vody dáme napučať želatínu. Tvaroh vymiešame s cukrom a pridáme vyšľahaný krém Patisserie. Trochu odoberieme, čo použijeme na prilepenie hrozienok.

Vodu zmiešame s citrónovou šťavou, zohrejeme, pridáme napučanú želatínu a postupne, za stáleho miešania ,do nej vylejeme tvarohovú plnku. Pomocou cukrárskeho vrecka nanášame na pripravenú piškótu.

Dáme do chladničky na pol hodinu stuhnúť. Fóliu odstránime a poukladáme na podnos v tvare hroznového strapca.

Na vrch nastriekame trochu plnky, čo sme si odložili a prilepíme hrozienka. Najlepšie sú bez jadierok. List vyrobíme z plastickej čokolády.

Nech sa vám darí:)

Doplňujúce obrázky
Hroznová tortička , Recepty na torty, LiViera, 1

LiViera

Hroznová tortička , Recepty na torty, LiViera, 2

LiViera

Výnos
1 torta
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

LiViera, Ne, 19. 07. 2020 - 00:32

Ďakujem Úsmev...recept je môj, ale niečo podobné som videla na YouTube Srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama