
Vynikajúci cheesecake s čokoládou a arašidmi
Ingrediencie
Korpus: | ||
150 | gramov | maslové sušienky |
90 | gramov | maslo |
Náplň: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
200 | gramov | kyslá smotana |
1 | kus | vajce |
160 | gramov | práškový cukor |
trocha | vanilkový extrakt | |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
70 | gramov | arašidové maslo |
Ganache: | ||
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
100 | gramov | tmavá čokoláda |
Postup
Maslové sušienky zomelieme v sekáčiku a pridáme k nim roztopené maslo. Hmotu následne dáme rovnomerne na dno formy.
Formu použijeme 24 cm a na dno (len dno) dáme papier na pečenie.
Plnku pripravíme tak, že do väčšej nádoby dáme všetky suroviny a vymiešame ručným mixérom. Rovnomerne nanesieme na korpus a dáme piecť do predhriatej rúry na 150-160 C asi na 35 minút. Počas pečenia sledujeme a keď okraje chytia zlatistú farbu , je upečený.
Po upečení ho asi hodinu necháme v pootvorenej rúre aby nepraskol.
Následne ho vyberieme, necháme chladnúť v izbovej teplote a medzitým si pripravíme ganache.
Smotanu necháme zohriať na miernej teplote, pridáme čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Následne rovnomerne nalejeme na cheesecake a udrieme formou zopár krát o pracovnú dosku aby sme nemali bublinky. Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, najlepšie cez noc. Po stuhnutí ľubovolne ozdobíme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Tiramisu kocky
Bejč | Tiramisu kocky
Tiramisu kocky
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, kávovou náplňou, piškótami a šľahačkou v štýle obľúbeného tiramisu dezertu.
Parížsky trojuholník s višňami
Bejč | Parížsky trojuholník s višňami
Parížsky trojuholník s višňami
Výborný čokoládový zákusok s parížskym krémom, sviežou višňovou náplňou a čokoládovou polevou.