
Čokoládová torta z ovocím
7 | polievkové lyžice | práškový cukor |
7 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | liter | mlieko |
3 | kusy | čokoládový puding |
150 | gramov | kryštálový cukor |
150 | gramov | mliečna čokoláda |
200 | gramov | maslo |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | mliečna čokoláda |
jahody | ||
mandarínky | ||
2 | polievkové lyžice | kakao |
Upečieme si korpus.
Bielka vyšľaháme z cukrom na sneh. Pridávame po jednom žĺtka. Lopatkou zamiesame preosiatu muku z kakaom. Korpus pecieme 45 minút na 175st. Upečeny korpus dáme vychladnúť na mriežku. Vychladnuty prezeme na 3platy. Plníme krémom.
Krém: uvaríme puding z mlieka, čokoládových pudingov a kryštáloveho cukru. V miske si vyslahame maslo z rozpustenou vychladnutou čokoládou. Keď je puding vychladnuty zaslahame ho do čokoládového masla postupne po lyziciach.
Začneme plniť platy korpusu. Prvý natrieme krémom poukladame nakrajane jahody a priložíme druhym platom zo spodnej strany natretim krémom. Druhý plat natrieme z hornej strany krémom pridame mandarínky a preložíme tretí plat zo spodnej strany tiež potretym kremom. Celu tortu potrieme kremom a dáme stuhnut do chladničky.
Stuhnutu tortu natrieme čokoládovou polevou ktorú si pripravíme nad parou. Šľahačku a nalamanu čokoládu dáme nad paru. Rozpustenu necháme vychladnúť . A dáme stuhnut do chladničky a nakoniec ozdobime podľa seba.

Sandra, vypadlo Vám do cesta kakao - koľko ho treba pridať?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lákavá tortička

