reklama

Čokoládová torta

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 13. 03. 2020 - 14:14 - Recepty Sandra Hvilová
Čokoládová torta, Recepty na torty, Sandra Hvilová

reklama

Čokoládová torta z ovocím 

Ingrediencie
7 polievkové lyžice práškový cukor
7 kusy vajce
5 polievkové lyžice hladká múka
1 liter mlieko
3 kusy čokoládový puding
150 gramov kryštálový cukor
150 gramov mliečna čokoláda
200 gramov maslo
250 millilitrov šľahačková smotana
250 gramov mliečna čokoláda
  jahody
  mandarínky
2 polievkové lyžice kakao
Postup

Upečieme si korpus.

Bielka vyšľaháme z cukrom na sneh. Pridávame po jednom žĺtka. Lopatkou zamiesame preosiatu muku z kakaom. Korpus pecieme 45 minút na 175st. Upečeny  korpus dáme vychladnúť na mriežku. Vychladnuty prezeme na 3platy. Plníme krémom.

Krém: uvaríme puding z mlieka, čokoládových pudingov a kryštáloveho cukru. V miske si vyslahame maslo z rozpustenou vychladnutou čokoládou. Keď je puding vychladnuty zaslahame ho do čokoládového masla postupne po lyziciach.

Začneme plniť platy korpusu. Prvý natrieme krémom poukladame nakrajane jahody a priložíme druhym platom zo spodnej strany natretim krémom. Druhý plat natrieme z hornej strany krémom pridame mandarínky a preložíme tretí plat zo spodnej strany tiež potretym kremom. Celu tortu potrieme kremom a dáme stuhnut do chladničky.

Stuhnutu tortu natrieme čokoládovou polevou ktorú si pripravíme nad parou. Šľahačku a nalamanu čokoládu dáme nad paru. Rozpustenu necháme vychladnúť . A dáme stuhnut do chladničky a nakoniec ozdobime podľa seba. 

Doplňujúce obrázky
Čokoládová torta, Recepty na torty, Sandra Hvilová, 1
Celkový čas
2 hod, 45 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

Bea40, Ne, 15. 03. 2020 - 13:14

Sandra, vypadlo Vám do cesta kakao - koľko ho treba pridať?

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama