
Bejč
Recept s fotopostupom na chrumkavé profiterolky z odpaľovaného cesta s vynikajúcim vanilkovým krémom.
Odpaľované cesto: | ||
500 | millilitrov | voda |
180 | gramov | olej rastlinný |
280 | gramov | hladká múka |
6 | kusy | vajcia L |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
150 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | vanilkový puding |
1 | kus | vanilkový cukor |
150 | gramov | maslo |
30 | millilitrov | rum |
500 | millilitrov | rastlinná smotana |
Krakelin: | ||
150 | gramov | maslo |
150 | gramov | vanilkový cukor |
150 | gramov | múka hladká |
Krakelín: Zmiesime cukor, múku a maslo. Vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie na tenké cesto a naznačíme si vykrajovačom kolieska veľkosti akú budeme striekať profiterolky. Prikryjeme späť papierom a dáme zamraziť.
Odpaľované cesto: Dáme vrieť vodu a olej. Keď nám to vrie, pridáme múku a krátko orestujeme. Necháme vychladnúť a pridáme vajcia. Striekame na vymastený plech. Na každú položíme koliesko krakelínu a pečieme na 220°C do zlatej farby, potom znížime na 100°C a dopečieme ich 10minút.
Krém: Uvaríme si puding. Do horúceho pudingu zamiešame vanilkový cukor. Maslo si vyšľaháme a pridáme do vychladeného pudingu. Vyšľaháme smotanu a jemne pomocou varechy zamiešame do krému.
Krém preložíme do zdobiaceho vrecka a plníme odspodu vychladnuté profiterolky.
Dobrú chuť

Bejč

Bejč
Krásne sú, ďakujeme za recept 🙂