Lahodné rožky bez kysnutia

Popis

Rožky sú jemné, mäkkučké, lepšie som ešte nejedla, vyskúšajte, dáte mi za pravdu:))

Lahodné rožky bez kysnutia - recept

Zhrnutie

Výnos
8
Zdrojinternet
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

600gramovhladká múka špecál (cesto)
1kusprášok do pečiva
1čajová lyžičkasoľ
100millilitrovrastlinný olej
200millilitrovTeplé mlieko
42gramovčerstvé droždie
1polievková lyžicakryštálový cukor
200millilitrovkyslá pochúťková smotana
Nutella (náplň)
1kusžĺtok (na potretie)
 čajová lyžičkamlieko
práškový cukor (na posypanie)

Inštrukcie

Cesto: do 200 ml mlieka dáme 1 kávovú lyžičku cukru a rozmrvíme droždie. Necháme vzísť kvások cca 15 minút.

Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme olej, soľ, zvyšný cukor, kyslú smotanu, kvások a vypracujeme vláčne cesto. S cestom hneď pracujeme. Rozdelíme ho na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na širšiu časť dáme kúsok nutelly, preložíme okraje cesta cez plnku a zrolujeme smerom k užšej časti do tvaru croissantu. Spolu budeme mať 32 rožkov. Sú to väčšie rožky, ale zmiznú rýchlosťou blesku. Náplň môžete použiť podľa svojej chuti.

Rožky uložíme na plech s papierom na pečenie. Potrieme ich žĺtkom, rozšľahaným s mliekom. Necháme podkysnúť 15 minút a upečieme. Teplota 180°C do zlatista. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (4 hlasy)

Komentáre

včera som tieto rožteky robila s makovo-lekvárovou  plnkou a musím priznať, že boli veľmi chutné... robila som ich presne podľa tohto skvelého receptu , za ktorý som autorke nesmierne vďačná Kvietok...Melisa, srdečná vďaka Úsmev

Niet za čo, rada sa podelím s receptíkmi a mám obrovskú radosť, že sa Vám vydarili, superÚsmev

idem nakúpiť a vyskúšam, vyzerajú luxusne Tlieskam

Mám radosť, že ste sa rozhodli vyskúšať receptík.Hambím saVydarili sa rohlíčky?

vydarili sa, už som ich piekla viackrát, všetkým veľmi chutia Tlieskam plnila som makom, lekvárom, tvarohom aj nutellou, všetky sú super, ďakujem Bozkávam

Niet za čo, teším sa, že Vám chutia, superÚsmev

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.