Jednoduchá štrúdľa

Pridal/a aramana

Výborná štrúdľa len z dvoch ingrediencií hotová za pár minút.

Jednoduchá štrúdľa  - recept
Výnos
štrúdle
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

Cesto:
220gramovhladká múka
220millilitrovsmotana na šľahanie
1štipkasoľ
Náplň:
10kusyjablko
5polievkové lyžicemak
2polievkové lyžicekryštálový cukor
1balíkvanilkový cukor
1štipkaškorica
Ešte potrebujeme:
70gramovmaslo
3polievkové lyžicestrúhanka

Inštrukcie

Jablká očistíme, nastrúhame, dáme do hrnca, zalejeme asi dvoma deci vody, pridáme cukor a škoricu a podusíme chvíľku, kým jablká zmäknú. Necháme vychladnúť a zmiešame s mletým makom.

Múku so šľahačkou vypracujeme na cesto. Veľmi dobre sa s ním robí, je ako plastelína. Rozdelíme na polovicu a každú polovicu vyvaľkáme na múke na veľkosť, aby sa nám zmestili dve štrúdle na plech. Dá sa vyvaľkať úplne na tenučko.

Vyvaľkane cesto potrieme rozpusteným ale už trošku vychladnutým maslom, posypeme strúhankou, dáme polovicu plnky, zavinieme. Takto spravíme dve štrúdle.

Plech môžeme potrieť olejom alebo dať na papier na pečenie. Dáme na plech a štrúdle potrieme zvyšným maslom. Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút.

Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.