
Oľga Birošová | Plnené smotanové taštičky
Recept s fotopostupom na výborné koláčiky so smotanovým cestom plnené jablkovou a makovou plnkou.
Cesto: | ||
400 | gramov | múka hladká |
250 | gramov | maslo |
370 | gramov | kyslá smotana |
1 | štipka | soľ |
Na obalenie: | ||
1 | balík | vanilkový cukor |
práškový cukor | ||
Plnka 1: | ||
2 | kusy | jablká nastrúhané |
1 | trocha | cukor |
trocha | hrozienka | |
trocha | škorica mletá | |
Plnka 2 : | ||
100 | gramov | mletý mak |
trocha | cukor | |
3 | polievkové lyžice | slivkový lekvár |
trocha | cukor |
400 g hladkej múky preosejeme, nastrúhame 250 g studeného masla. Pridáme 370 g kyslej smotany, štipku soli a vypracujeme hladké cesto, ktoré potom zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc.
Odležané cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme ho na tri časti, z ktorých urobíme šúľky. Odkrojíme menšiu časť urobíme guľky.
Pomôckou na pirohy vykrojíme kolieska, ktoré plníme makovou a jablkovou plnkou. Uzavrieme, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Jablková plnka: 2 jablká umyjeme, osušíme, nastrúhame na strúhadle, pridáme cukor a mletú škoricu, hrozienka. Množstvá si dajte podľa seba. Premiešame.
Maková plnka: Zmiešame 100 g mletého maku s cukrom (podľa seba) a slivkovým lekvárom.
Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 20 minút do zlatista. Ešte za horúca obaľujeme práškovým a vanilkovým cukrom. Dobrú chuť.

Oľga Birošová | Plnené smotanové taštičky

Oľga Birošová | Plnené smotanové taštičky

Oľga Birošová | Plnené smotanové taštičky

Oľga Birošová | Plnené smotanové taštičky

Oľga Birošová | Plnené smotanové taštičky

Oľga Birošová | Plnené smotanové taštičky

Oľga Birošová | Plnené smotanové taštičky

Oľga Birošová | Plnené smotanové taštičky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty