
Kamila | Jablkovo-orechový koláč s karamelovou polevou
Recept s fotopostupom na jednoduchý hrnčekový koláčik s jablkami, orechmi a karamelovou polevou. Len tak sa po ňom zaprášilo.
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
3⁄4 | hrnček | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | hrnčeky | špaldová múka celozrnná |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | hrnček | nasekané orechy |
500 | gramov | jablká |
Karamelová poleva: | ||
1 | hrnček | trstinový cukor |
50 | gramov | maslo |
1⁄4 | hrnček | mlieko |
Ingrediencie sú na menší plech, ak ho chcete spraviť na veľký navýšte ingrediencie o polovicu.
Jablká narežeme na štvrtinky, zbavíme jadierok, necháme stáť vo vode. Orechy nasekáme.
Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, prišľaháme olej. Múku zmiešame so sódou bikarbónou a môžeme pridať aj 1/4 čl škorice. Zmes primiešame na najnižších otáčkach k vyšľahaným vajíčkam.
Jablká nastrúhame nahrubo, alebo nakrájame na malé kúsky a primiešame spolu s orechmi k hmote na cesto.
Cesto rozotrieme v menšej forme vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 185 °C cca 35 minút alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Karamelová poleva: V malom hrnci varíme cukor, maslo a mlieko. Miešame kým sa cukor roztopí sa všetko spojí a na nižšom plameni necháme zovrieť ešte zo 5 minút.
Ešte horúcou polevou polejeme čiastočne vychladnutý koláč.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty