Popis
Recept s fotopostupom na jednoduchý hrnčekový koláčik s jablkami, orechmi a karamelovou polevou. Len tak sa po ňom zaprášilo.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 50 minút |
Čas varenia / pečenia | 35 minút |
Celkový čas | 1 hod, 25 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
4 | kusy | vajicka |
3⁄4 | šálky | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | šálky | špaldovej celozrnej múky (alebo obyč. poloh.) |
1⁄2 | šálka | oleja |
1 | čajová lyžička | sóda bicarbona |
1 | šálka | nasekaných orechov |
500 | gramov | nakrájaných, alebo nahrubo nastrúhaných jabĺk |
Karamelová poleva | ||
1 | šálka | trstinový alebo kokosový cukor |
50 | gramov | masla |
1⁄4 | šálka | mlieko |
Inštrukcie
Ingrediencie sú na menší plech, ak ho chcete spraviť na veľký navýšte ingrediencie o polovicu.
Jablká narežeme na štvrtinky, zbavíme jadierok, necháme stáť vo vode. Orechy nasekáme.
Cesto:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, prišľaháme olej. Múku zmiešame so sódou bicarbonou a môžeme pridať aj 1/4 čl škorice. Zmes primiešame na najnižších otáčkach k vyšľahaným vajíčkam.
Jablká nastrúhame nahrubo, alebo nakrájame na malé kúsky a primiešame spolu s orechmi k hmote na cesto. Cesto rozotrieme v menšej forme vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 185 °C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Karamelová poleva
V malom hrnci varíme cukor, maslo a mlieko.Miešame kým sa cukor roztopí avšetko spojí a na nižšom plameni necháme zovrieť ešte zo 5 minút. Ešte horúcou polejeme čiastočne vychladený koláčik, alebo ako dlho vydžíte.








Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 3960x