
Šťavnatý jablkový koláč s orechami, rumom, hrozienkami a čokoládou.
Ingrediencie
200 | gramov | kryštálový cukor |
4 | kusy | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
200 | millilitrov | olej |
400 | gramov | polohrubá múka |
500 | gramov | jablká |
1 | polievková lyžica | sóda bikarbóna |
200 | millilitrov | rum |
100 | gramov | hrozienka |
100 | gramov | čokoláda 52% |
100 | gramov | nasekané orechy |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Postup
Hrozienka premyjeme vodou a namočíme do polovice rumu.
Jablká nastrúhame a šťavu z nich nevylievame, použijeme aj tú.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pridáme múku, olej, jablká, nasekanú čokoládu, orechy, hrozienka aj s tým rumom v ktorom boli namočené a sódu bikarbonu.
Cesto je hustejšie, rozotrieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme asi 20 minút na 180 stupňov.
Ešte teplý koláč polejeme druhou polovicou rumu a necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč ozdobíme vyšľahanou smotanou na šľahanie.
Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Makový koláč s višňami
Kamila | Makový koláč s višňami
Makový koláč s višňami
Šťavnatý makový koláč s višňami či čerešňami. Jednoduchý recept na výborný ovocný koláč na nedeľu. Mak a ovocie k sebe vždy skvelo ladia.
Jednoduchý vláčny malinový koláč
Kamila
Jednoduchý vláčny malinový koláč
Fotorecept na božský a hlavne rýchly ovocný koláč s malinami. Ovocie môžete použiť aj iné - višne, čučoriedky, menšie kúsky marhuľ. Nižšie uvádzam aj bezlepkovú verziu.