
Výborný jablkový koláčik s orechami a smotanovou náplňou.
200 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | kryštálový cukor |
4 | kusy | vajce |
1 | deciliter | olej |
1 | deciliter | mlieko |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | kakao |
5 | kusy | jablká |
150 | gramov | orechy |
Smotanová náplň: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | kusy | vajce |
Čokoládová poleva: | ||
100 | gramov | čokoláda na varenie |
10 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | voda |
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, mlieko.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho zapracujeme metličkou do žĺtkovej zmesy.Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a na cesto navrstvíme strúhané jablká a na ne dáme nahrubo posekané orechy.Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.
Smotanová náplň:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme smotanu.
Koláč, ktorý sa piekol 20 minút vytiahneme a smotanovú náplň nalejeme na koláč a dáme piecť spolu na ďalších 20 minút.
Čokoládu rozpustíme spolu s maslom a primiešame vodu, ozdobíme ňou dopečený koláč.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty