reklama

Snehové pečivo s čokoládovou plnkou

Pridal/a Kamila dňa 04. 11. 2018 - 18:12 - Recepty Kamila
Snehové pečivo s čokoládovou plnkou, Recepty na drobné pečivo, Kamila

Kamila | Snehové pečivo s čokoládovou plnkou


reklama

Objavila som jednoduchý recept na fantastické pusinky, ktoré sa konečne podarili. Pri experimentovaní s eclair mi ostali štyri bielky, tak som pokračovala vo variáciach na snehové pečivo. Úsmev Ružová pusinkám pristane a plnené čokoládou, božská kombinácia. Hambím sa Je veľa rôznych postupov na prípravu snehového pečiva, mne sa osvedčilo, rozpustenie cukru v bielkach vo vodnom kúpeli, a potom šľahanie v robote.

Ingrediencie
Pusinky:
4 kusy bielok
250 gramov cukor krupica
Ganache:
100 gramov horká čokoláda
100 milligramov šľahačková smotana
Postup

Pusinky: Ingrediencie som uviedla orientačne, riadila som sa pomerom objemu. Cukru som použila dvojnásobok objemu bielok. Bielky s cukrom miešame, nešľaháme, v miske vo vodnom kúpeli do rozpustenia cukru.

Potom teplú hmotu prelejeme do šľahacej misy. Chvíľu šľaháme na nižších otáčkach, potom na maximálnych cca 10 minút, kým nemáme tuhý sneh. V závere môžeme pridať pár kvapiek potravinárskej gélovej farby a krátko prešľaháme. Sneh môžeme rozdeliť do viac misiek a časť zafarbiť na tmavšie.

Sneh preložíme do zdobiaceho vrecka s ozdobným nadstavcom a robíme kruhy na plech vystlaný papierom na pečenie. Ešte mi chýba zručnosť. Úsmev

Pečivo sušíme cca 65 minút pri teplote cca 110°C, potom  ho necháme ešte chvíľu vo vypnutej pootvorenej rúre. Pusinky som sušila na dvakrát, sneh to čakanie v pohode zvládol. Rúru počas pečenia neotvárajte. Ak by ste robili vyššie pečivo, môžete čas natiahnuť na 75 minút, treba sa riadiť aj skúsenosťou so svojou rúrou.

Ganache: Smotanu zohrejeme do varu, zalejeme ňou nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť, potom dôkladne premiešame. Dáme chvíľu stuhnúť do chladničky.

Doplňujúce poznámky

Iná čokoládová náplň: Ak použijete celé vajíčka, zo žĺtkov môžete spraviť čokoládový krém. Žĺtky s práškovým cukrom cca 100 g  šľaháme nad parou do zhustnutia, primiešame cca 2 PL kakaa. Necháme vychladnúť a primiešame k vyšľahanému maslu cca 100 g. Ja som zvykla robiť od oka. Bozkávam

Doplňujúce obrázky
Snehové pečivo s čokoládovou plnkou, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 1

Kamila

Snehové pečivo s čokoládovou plnkou, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 2

Kamila

Snehové pečivo s čokoládovou plnkou, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 3

Kamila

Snehové pečivo s čokoládovou plnkou, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 4

Kamila

Snehové pečivo s čokoládovou plnkou, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 5

Kamila

Snehové pečivo s čokoládovou plnkou, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 6

Kamila

Snehové pečivo s čokoládovou plnkou, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 7

Kamila

Snehové pečivo s čokoládovou plnkou, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 8

Kamila

Snehové pečivo s čokoládovou plnkou, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 9

Kamila

Snehové pečivo s čokoládovou plnkou, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 10

Kamila

Snehové pečivo s čokoládovou plnkou, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 11

Kamila

Celkový čas
1 hod, 25 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 5 minút
Priemer 3.2 (5 hlasov)

reklama


reklama

tonyjka, St, 07. 11. 2018 - 07:49
Krásne. Ja som už pusinky robila aj nad parou aj bez len tak vyslahala a super. Chcem sa opýtať na krém. Ako dlho vydržali pusinky naplnené? Neroztekal sa bielok. Ja som urobila plnku mascarpone, cukor,kokos,šľahačka a na druhy den sa už roztekali.
Kamila, St, 07. 11. 2018 - 08:15
Pri mascarpone sa da predpokladat, ze pusinky navlhnu. S ganache boli na druhy den ok a jedla som ine, nie svoje so zltkovo maslovym kakaovym aj vanilmovym kremom a boli v pohode.
tonyjka, St, 07. 11. 2018 - 19:47
S chanage som ešte nerobila. A so zltkovym vydržia. Ja som aj dala ochutené salko s maslom a super. A mám to vyskusaniw aj v mraznicke a pohoda
Spagi, St, 14. 11. 2018 - 15:39

Vdaka za recept aj postup :)

Prosim radu - v com moze byt problem ak mi pusinky - ten klasicky tvar - pri peceni praskaju?  Dakujem

Kamila, St, 14. 11. 2018 - 16:07

Neviem, mne tie klasicke tiez sem tam niektore praskli, mozno treba doladit teplotu trosku nizsiu a dlhsie?

Spagi, St, 14. 11. 2018 - 18:39

Skusala som - krystalovy cukor, ventilator , 100stupnov

                       - praskovy cukor, iba horny a dolny ohrev, 50 stupnov. 

V oboch pripadoch zacali praskat po 10tich minutach.

hmm tak neviem...

Kamila, St, 14. 11. 2018 - 21:40

Ventilator sa mi ozaj neosvedcil, krystalovy cukor v tomto recepte je ok, lebo pri tom zohrievani pekne rozpusti, len musi byt uplne rozpusteny. Ja som pouzila horny a dolny ohrev 110°C, mozno ti postaci 100°C, alebo menej, ja bezne peciem kolace na 180°C, pre porovnanie. Ruru netreba otvarat pocas susenia. Skusala si robit aj take nizke ako tie ruzove, lebo pri tych mi ani jedna pusinka nepraskla. Na tych klasickych som mala uplne tenulinke prasklinky na niektorych, to by som cez sklo rury nevidela.

Spagi, St, 14. 11. 2018 - 21:50

Kamila, dakujem za Tvoju snahu :)  Skusala som aj tieto velke ako Ty robis a z nich nepraskla ani jedna.  Klasicke male popraskali vyrazne.   Hmm len mne sa nepodaril sneh podla Tvojho receptu, nenaraslo mi to, tak som robila klasicky - slahany nad parou.  Na dnes mam uz vvvrrrrrrr z toho,  nabuduce skusim   len zaslahat cukor do snehu - uplne bez nahrievania.  Napisem potom ako to dopadlo :)

Kamila, St, 14. 11. 2018 - 22:07

Ta to neviem, preco sa ti nevyslahal sneh, asi treba dat pozor na prehriatie bielok?, miesala si ich nad parou. Ja som z bielok zohriatych s cukrom nad parou robila pusinky trikrat a vzdy sa sneh krasne vymiesal, len ono to chce ozaj cca mozno 10 minut slahania.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama