Snehové pečivo s čokoládovou plnkou

Popis

Objavila som jednoduchý recept na fantastické pusinky, ktoré sa konečne podarili. Pri experimentovaní s eclair mi ostali štyri bielky, tak som pokračovala vo variáciach na snehové pečivo. Úsmev Ružová pusinkám pristane a plnené čokoládou, božská kombinácia. Hambím sa Je veľa rôznych postupov na prípravu snehového pečiva, mne sa osvedčilo, rozpustenie cukru v bielkach vo vodnom kúpeli, a potom šľahanie v robote.

Snehové pečivo s čokoládovou plnkou - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 5 minút
Celkový čas
1 hod, 25 minút

Ingrediencie

Pusinky
4kusybielka
250gramovkrupicový cukor
Čokoládová náplň - ganache
100gramovhorkej čokolády
100milligramovsmotany na šľahanie

Inštrukcie

Pusinky:

Ingrediencie som uviedla orientačne, riadila som sa pomerom objemu. Cukru som použila dvojnásobok objemu bielok. 

Bielka s cukrom miešame (nešľaháme) v miske vo vodnom kúpeli do rozpustenia cukru. Potom teplú hmotu prelejeme do šľahacej misy. Chvíľu šľaháme na nižších otáčkach, potom na maximálných cca 10 minút, kým nemáme tuhý sneh. V závere môžeme pridať pár kvapiek potravinárskej gelovej farby a krátko prešľaháme. Sneh môžeme rozdeliť do viac misiek a časť zafarbiť na tmavšie.

Sneh preložíme do zdobiaceho vrecka s ozdobným nadstavcom a robíme kruhy na plech vystlaný papierom na pečenie. Ešte mi chýba zručnosť. Úsmev

Pečivo sušíme cca 65 minút pri teplote cca 110°C, potom  ho necháme ešte chvíľu vo vypnutej pootvorenej rúre. Pusinky som sušila na dvakrát, sneh to čakanie v pohode zvládol. Rúru počas pečenia neotvárajte. Ak by ste robili vyššie pečivo, môžete čas natiahnúť na 75 minút, treba sa riadiť aj skúsenosťou so svojou rúrou.

Ganache

Smotanu zohrejeme do varu, zalejeme ňou nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť, potom dôkladne premiešame. Dáme chvíľu stuhnúť do chladničky.

Iná čokoládová náplň 

Ak použijete celé vajíčka, zo žltkov môžete spraviť čokoládový krém. Žltka s práškovým cukrom cca 100g ? šľaháme nad parou do zhustnutia, primiešame cca 2Pl kaka. Necháme vychladnúť a primiešame k vyšľahanému maslu cca 100 g? Ja som zvykla robiť od oka. Bozkávam

Snehové pečivo s čokoládovou plnkou - recept postup 1
Snehové pečivo s čokoládovou plnkou - recept postup 2
Snehové pečivo s čokoládovou plnkou - recept postup 3
Snehové pečivo s čokoládovou plnkou - recept postup 4
Snehové pečivo s čokoládovou plnkou - recept postup 5
Snehové pečivo s čokoládovou plnkou - recept postup 6
Snehové pečivo s čokoládovou plnkou - recept postup 7
Snehové pečivo s čokoládovou plnkou - recept postup 8
Snehové pečivo s čokoládovou plnkou - recept postup 9
Snehové pečivo s čokoládovou plnkou - recept postup 10
Snehové pečivo s čokoládovou plnkou - recept postup 11

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Mňam
Krásne. Ja som už pusinky robila aj nad parou aj bez len tak vyslahala a super. Chcem sa opýtať na krém. Ako dlho vydržali pusinky naplnené? Neroztekal sa bielok. Ja som urobila plnku mascarpone, cukor,kokos,šľahačka a na druhy den sa už roztekali.
Pri mascarpone sa da predpokladat, ze pusinky navlhnu. S ganache boli na druhy den ok a jedla som ine, nie svoje so zltkovo maslovym kakaovym aj vanilmovym kremom a boli v pohode.
S chanage som ešte nerobila. A so zltkovym vydržia. Ja som aj dala ochutené salko s maslom a super. A mám to vyskusaniw aj v mraznicke a pohoda

uuuu, budem skusat

 

Vdaka za recept aj postup :)

Prosim radu - v com moze byt problem ak mi pusinky - ten klasicky tvar - pri peceni praskaju?  Dakujem

Neviem, mne tie klasicke tiez sem tam niektore praskli, mozno treba doladit teplotu trosku nizsiu a dlhsie?

Skusala som - krystalovy cukor, ventilator , 100stupnov

                       - praskovy cukor, iba horny a dolny ohrev, 50 stupnov. 

V oboch pripadoch zacali praskat po 10tich minutach.

hmm tak neviem...

Ventilator sa mi ozaj neosvedcil, krystalovy cukor v tomto recepte je ok, lebo pri tom zohrievani pekne rozpusti, len musi byt uplne rozpusteny. Ja som pouzila horny a dolny ohrev 110°C, mozno ti postaci 100°C, alebo menej, ja bezne peciem kolace na 180°C, pre porovnanie. Ruru netreba otvarat pocas susenia. Skusala si robit aj take nizke ako tie ruzove, lebo pri tych mi ani jedna pusinka nepraskla. Na tych klasickych som mala uplne tenulinke prasklinky na niektorych, to by som cez sklo rury nevidela.

Kamila, dakujem za Tvoju snahu :)  Skusala som aj tieto velke ako Ty robis a z nich nepraskla ani jedna.  Klasicke male popraskali vyrazne.   Hmm len mne sa nepodaril sneh podla Tvojho receptu, nenaraslo mi to, tak som robila klasicky - slahany nad parou.  Na dnes mam uz vvvrrrrrrr z toho,  nabuduce skusim   len zaslahat cukor do snehu - uplne bez nahrievania.  Napisem potom ako to dopadlo :)

Ta to neviem, preco sa ti nevyslahal sneh, asi treba dat pozor na prehriatie bielok?, miesala si ich nad parou. Ja som z bielok zohriatych s cukrom nad parou robila pusinky trikrat a vzdy sa sneh krasne vymiesal, len ono to chce ozaj cca mozno 10 minut slahania.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.