Pardubické medovníčky z TO

Popis

trojdňové medovníky (príprava) inak trvanlivé (cca mesiac) a mäkké

Pardubické medovníčky z TO - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojmamička
Čas prípravy
6 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
6 hod

Ingrediencie

Inštrukcie

1.deň:

1/2kg kryšt.cukru, 1/4lvody a malú lyžičku sódy bicarbóny - variť pomaly (cca 5-7min vrieť, aby sa moc nevyparilo) a odložiť. 

2.deň:

1,1kg hlad.múky T650, 20g salajky (1balíček), 1 bal. kypriaceho prášku do perníka, 1 bal. perníkového korenia (ja dávam menej, lebo sú moc korenisté), 200 g medu, 50 g džemu (najlepšie z tmavého ovocia-malina, rýbezľa, slivka), 2 vajcia a sirup z 1.dňa.

Všetko spolu zmiesiť, ak treba pridať múku (ale nie veľa - cesto je dosť mäkké, ale do druhého dňa zhuste:-)

3.deň:

Cesto rozdeliť na 7 častí.

1.časť rozgúľať na 3 mm povykrajovať a piecť 3-5 min na 200 C - stačí ak pečie spodok, zhora musia ostať hladké (nie pripečené!!!)

Zbytky z 1.časti primiesiť do 2.časti, rozgúľať, vykrojiť, upiecť a pokračovať rovnako až po 6.časť.

Zbytky zo 6.časti a 7.časť upiecť na plechu naraz a pomlieť na plnku.

Plnka:

Zomletý perník, zomleté orechy (cca 200g,alebo mak) zabariť vriacou vodou (cca 1,5 dcl) a pridať cca 3,5 dcl džemu. (podľa potreby pridať vodu/rum:-)

Zlepiť dva perníky plnkou a obaliť celé do polevy (čokoládovej/cukrovej), uložiť do fólie - takto vydržia aj mesiac - ak ich nezjete skôr. ;-)

Tak nech sa Vám podaria a hlavne nech chutia

Poznámky

Z jednej dávky ich je aj do 100 ks - na stretku som mala plechovicu 15x25 cm plnú (cca 40-50 ks menších tvarov) a to bolo z polovičnej dávky.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

ÁnoÁnoÁnoÁno tie obrazky navrchu pernickov - su cokotransfer? Slnko

ano, medvedíkový Mrkám
Bude na stránke cukrarskepotreby.sk čo nevidieť - čakám na dodávku Úsmev

ahojte.robila som ich prave teraz.su ozaj skvele.najprv boli tvrde,ale ked som ich pospajala,tak zmäkli.môzem doporucit. TlieskamÁnoÁno

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamSlnko

ÁnoÁnoÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.