
trojdňové medovníky (príprava) inak trvanlivé (cca mesiac) a mäkké
Sirup: | ||
500 | gramov | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | voda |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Cesto: | ||
1100 | gramov | hladká múka T 650 |
20 | gramov | salajka |
1 | balík | kypriaci prášok do perníka |
200 | gramov | med |
50 | gramov | džem |
2 | kusy | vajce |
Plnka: | ||
200 | gramov | orechy |
150 | millilitrov | voda |
350 | millilitrov | džem |
1.deň: 1/2kg kryšt.cukru, 1/4lvody a malú lyžičku sódy bicarbóny - variť pomaly (cca 5-7min vrieť, aby sa moc nevyparilo) a odložiť.
2.deň: 1,1kg hlad.múky T650, 20g salajky (1balíček), 1 bal. kypriaceho prášku do perníka, 1 bal. perníkového korenia (ja dávam menej, lebo sú moc korenisté), 200 g medu, 50 g džemu (najlepšie z tmavého ovocia-malina, rýbezľa, slivka), 2 vajcia a sirup z 1.dňa.
Všetko spolu zmiesiť, ak treba pridať múku (ale nie veľa - cesto je dosť mäkké, ale do druhého dňa zhuste:-)
3.deň:
Cesto rozdeliť na 7 častí.
1.časť rozgúľať na 3 mm povykrajovať a piecť 3-5 min na 200 C - stačí ak pečie spodok, zhora musia ostať hladké (nie pripečené!!!)
Zbytky z 1.časti primiesiť do 2.časti, rozgúľať, vykrojiť, upiecť a pokračovať rovnako až po 6.časť.
Zbytky zo 6.časti a 7.časť upiecť na plechu naraz a pomlieť na plnku.
Plnka:
Zomletý perník, zomleté orechy (cca 200g,alebo mak) zabariť vriacou vodou (cca 1,5 dcl) a pridať cca 3,5 dcl džemu. (podľa potreby pridať vodu/rum:-)
Zlepiť dva perníky plnkou a obaliť celé do polevy (čokoládovej/cukrovej), uložiť do fólie - takto vydržia aj mesiac - ak ich nezjete skôr. ;-)
Tak nech sa Vám podaria a hlavne nech chutia
Z jednej dávky ich je aj do 100 ks - na stretku som mala plechovicu 15x25 cm plnú (cca 40-50 ks menších tvarov) a to bolo z polovičnej dávky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tie obrazky navrchu pernickov - su cokotransfer?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano, medvedíkový
Bude na stránke cukrarskepotreby.sk čo nevidieť - čakám na dodávku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte.robila som ich prave teraz.su ozaj skvele.najprv boli tvrde,ale ked som ich pospajala,tak zmäkli.môzem doporucit.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty