
reklama
Medovníky, ktoré bude chcieť každý...
Ingrediencie
425 | gramov | celozrnná ražná múka |
2 | kusy | vajce |
125 | gramov | maslo |
360 | gramov | med |
50 | gramov | mleté vlašské orechy |
8 | gramov | sóda bikarbóna |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica mletá |
štipka | klinčeky mleté | |
štipka | mleté nové korenie |
Postup
Zo všetkých surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 1-2 dni v chladničke zabalené v mikroténovom vrecúšku.
Cesto si vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Ozdobíme orechom a sušenými brusnicami, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme /170 stupňov/
Doplňujúce poznámky
Medovníčky môžeme ozdobiť aj bielkovou polevou, v tom prípade ich nepotierame pred pečením vajíčkom.
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty