
Zuzanka 311
reklama
Vyskúšajte, neoľutujete. Robila som ich prvýkrát teraz na Vianoce a budem ich robiť už pravidelne.
Ingrediencie
700 | gramov | polohrubá múka |
6 | gramov | prášok do pečiva |
300 | gramov | práškový cukor |
pomarančová kôra | ||
150 | gramov | maslo |
4 | polievkové lyžice | med |
3 | kusy | vajce |
pomarančová marmeláda | ||
biela poleva |
Postup
Maslo necháme zmäknúť.
Zmiešame zvlášť suché a mokré suroviny, ktoré následne spojíme a vypracujeme cesto.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrojíme rôzne tvary.
Pečieme na 180° cca 10 min.
Vychladnuté zlepíme džemom a namočíme do polevy.
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.