Plnené medovníčky

Popis

Mäkké medovníčky

Plnené medovníčky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojod sestry
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
1 hod, 55 minút

Ingrediencie

500gramovkryštálového cukor
600millilitrovvody
1⁄2čajová lyžičkasódy bikarbóny
1kilogramhladkej múky
3polievkové lyžicemedu
2kusyvajec
1⁄2kusvanilky
1⁄2kusprášku do pečiva
1⁄2kusprášku do perníka
1⁄2kussalajky
lekvár (ríbezľový, slivkový)
aníz, klinčeky, škorica
čokoláda s cerou + bielková poleva na ozdobenie

Inštrukcie

SIRUP: 500 g kryšt. cukru a 250 ml vody varíme cca 5 minút, pridáme 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, odstavíme a necháme vychladnúť.

CESTO: hladkú múkú, med, vajcia, 3-4 PL lekváru, prášok do pečiva, prášok do perníka, salajku, vanilku, aníz, klinčeky a škoricu zmiesime s vychladnutým sirupom a necháme v chlade stáť 12-24 hod. dobre zakryté. Po odstátí cesto rozvaľkáme na cca 4 mm a vykrajujeme medovníky, na plech ukladáme ďalej od seba. Pečieme pri teplote 200°C  asi 5-6 minút.

PLNKA:  Primerané množstvo perníkov (asi 1/3) rozmrvíme a zalejeme asi 3,5 dcl rozvarenej vody, pridáme lekvár, aby bola plnka hustejšia (najlepší je slivkový). Touto zmesou plníme perníky.... a netreba ňou šetriť, pretože potom medovníčky dostatočne nezmäknú. Naplnené necháme stuhnúť, potom polejeme čokoládou a ozdobíme bielkovou polevou. Necháme 1-2 dni odstáť, aby medovníčky dobre zmäkli.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.