
reklama
Perníčky mäknú hneď po naplnení
Ingrediencie
1 | kilogram | hladká múka |
500 | gramov | práškový cukor |
5 | kusy | vajce |
250 | gramov | mleté orechy |
250 | gramov | med |
3 | čajové lyžičky | perníkové korenie |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
6 | polievkové lyžice | olej |
1 | kus | slivkový lekvár |
Postup
Všetky suroviny spolu zmiesime. Cesto dáme do potravinovej fólie a na noc do chladničky.Na druhý deň,vypichujeme rôzne tvary,ktoré upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme pri T 190 stupňov. (nie do hneda,ale aby zospodu boli upečené a ľahko sa odliepali z papiera) Perníčky po upečení stvrdnú.ale hneď ako sa naplnia lekvárom slivkovým zriedeným s trochou vody,začnú mäknúť (do druhého dňa sú mäkké) a potom sú mäkké a chutné aj mesiac...
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty