reklama

Mäkké medovníky

Pridal/a Frommykitchendotcom dňa 22. 12. 2020 - 15:24 - Recepty Frommykitchendotcom
Mäkké medovníky, Recepty na medovníky, Frommykitchendotcom

reklama

Chutné medovníčky na Vianoce

Ingrediencie
50 dekagramov hladká múka špeciál
25 dekagramov práškový cukor
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 polievková lyžica perníkové korenie
1 polievková lyžica kakao
25 dekagramov Palmarin
3 polievkové lyžice med
3 kusy vajce
Na potretie:
1 kus vajce
Postup

Múku, práškový cukor, kakao, sódu bikarbónu,perníkové korenie a palmarin dáme do misky.Z týchto surovín v miske spracujeme cesto na podobu mrveničky a potom pridáme vajcia a med.

Rukou spracujeme cesto na bochník. Bude sa vám dosť lepiť keďže je v ňom med. Zľahka posypeme hladkou múkou, prikryjeme fóliou a necháme odstáť v chladničke 24 hod.

Po odstáti vyvyľkáme na podmúčenej doske na hrúbku 4-5 mm a vykrajujeme formičkami. 

Tip- aby sa vám formičky na cesto nelepili, môžte ich najprv dať do múky, otriasť a tak vykrajovať

Ukladáme na plech vystlaný papierom a pečieme v predriatej rúre na 170C asi 10-12 min. Pozor, aby ste ich neprepiekli, lebo budú chrumkavé a nie mäkké. Po upečení ich ešte horúce jemne potrieme rozšľahaným vajíčkom. Budú krásne lesklé. Viac mojich receptov na instagrame @frommykitchendotcom.

Celkový čas
42 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama