
Chutné medovníčky na Vianoce
50 | dekagramov | hladká múka špeciál |
25 | dekagramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | polievková lyžica | perníkové korenie |
1 | polievková lyžica | kakao |
25 | dekagramov | Palmarin |
3 | polievkové lyžice | med |
3 | kusy | vajce |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Múku, práškový cukor, kakao, sódu bikarbónu,perníkové korenie a palmarin dáme do misky.Z týchto surovín v miske spracujeme cesto na podobu mrveničky a potom pridáme vajcia a med.
Rukou spracujeme cesto na bochník. Bude sa vám dosť lepiť keďže je v ňom med. Zľahka posypeme hladkou múkou, prikryjeme fóliou a necháme odstáť v chladničke 24 hod.
Po odstáti vyvyľkáme na podmúčenej doske na hrúbku 4-5 mm a vykrajujeme formičkami.
Tip- aby sa vám formičky na cesto nelepili, môžte ich najprv dať do múky, otriasť a tak vykrajovať
Ukladáme na plech vystlaný papierom a pečieme v predriatej rúre na 170C asi 10-12 min. Pozor, aby ste ich neprepiekli, lebo budú chrumkavé a nie mäkké. Po upečení ich ešte horúce jemne potrieme rozšľahaným vajíčkom. Budú krásne lesklé. Viac mojich receptov na instagrame @frommykitchendotcom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty