reklama

Likérové špice

Pridal/a marta 22 dňa 21. 04. 2014 - 22:11 - Recepty marta 22
Likérové špice, Recepty na zákusky, marta 22

reklama

Tento recept mám zo školských noriem.

Ingrediencie
Náplň a poleva:
450 gramov kryštálový cukor
120 gramov sójová múka odtučnená
900 gramov margarín
900 gramov CKP čokoládová poleva
150 gramov kakao
600 gramov voda
Buflery - piškóty pod špice:
250 gramov cukor
450 gramov hladká múka
350 gramov žĺtok
600 gramov bielok
Postup

Vodu s cukrom privedieme k varu, potom zamiešame čokoládu a sójovú múku. Po vychladnutí zašľaháme margarín a kakao. Ja som dala kakao hneď pri varení s múkou. Keď sa kakao prevarí je tmavšie. Recept som prepočítala na 40 ks a dala som tam viac margarínu.

Recept na buflery, tak 250g cukru, 450g hl.muka, 350g zltka, 600g bielka. na 40 kusov mi to vyslo presne 4 vajcia L velkosti. Žiadny puding a ani škrob som nedávala a nebolo treba. Krásna ľahká šľahaná hmota, Mixar, klasika akú sme dávali v škole. Nikomu sa nechcelo veriť, že nie sú z obchodu.

Žĺtka s troškou cukru vyšľaháme do peny. Zvyšný cukor vyšľaháme s bielkami. Pomaly, metličkou zamiešame žĺtkovú zmes do bielkovej peny a pridáme múku. Na papier na pečenie robíme kopčeky (ako piškóty) a upečieme.

Upečené buflery potrieme čokoládou. Krém dávame pomocou špičky na špice, naplníme vaječným likérom a uzavrieme tiež krémom. Stuhnuté namáčame do čokolády.

 

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

ja som to kupila v obchode so zdravou vyzivou.pol kg stala asi 2,5€.

ahoj môžem sa opýtať kde si zohnala mixár? v obyčajnom obchode som to nikde nevidela, a aký má originál názov na obale ešte :) ÚsmevÚsmev inak pekné špice

dakujem velmi pekne.ja kupujem mixar u nas v Nitre v cuk.obchodoch.tam maju navazene.v jednom po 1 kg.a v druhom po 0,5 kg.a je tam napisane normalne mixar.cena je rozna.to kilo stoji 8,5.viem ze to pol kg bolo drahsie,ale len o par centov.ony to kupuju v Ekvii.to je velkosklad,ale tam sa da kupovat jem na ziv.list

Tieto veľkovýrobné recepty nemám rada. Oceňujem ale šikovnosť cukrárky. Milujem pečenie a venujem sa mu - podomácky- 35 rokov. Napriek tomu by som ocenila, keby každá cukrárka takýto recept preložila, aby bol prístupný aj nie veľmi skúsenému kuchárovi. (napr. ckp, buflery, mixar)Smútok

ckp je cukrarska kakaova poleva-cize cokolada.ale ta ozaj cukrarska lebo je sladsia ako varova.buflery su spodky.ono sa to tak origos vola a nepoznam iny nazov.mozno ze piskota ale piskota je uplne nieco ine.a mixar?tak to je proste mixar.ozaj iny ekvivalent tohto nazvu nieje.ak pojdete do obchodu tak si proste vypytate mixar a daju va m mixar.ale ak tak velmi chcete,tak je to ta bleda tecuca napln do spicov.ale je to prasok a vola sa mixar.nemyslim,ze keby ste isli do cuk.obchodu a vypytali by ste si to tecuce v spicoch,ci by to bolo vystizne.pekny den.a este nieco.tieto su vyborne a nezamenitelne.tie domace by som ani do ust nedala,lebo ked si predstavim,ze mam jest 100%tuk ako som v receptoch nasla asi by mi prislo zle Plačem

Marti ja sa už na ne dlho odhodlávam a tento recept sa mi pozdáva najlepšie, prosím ŤA aký margarín presne si dala? ďakujem

najviac sa mi osvedcil tie lacne co su bud v lidli,alebo v kauflande.raz som to skusila aj s herou ale bolo to cele zle.bola zltsia a aj slana.no fuj.takze uplne tie klaciske biele mergariny.vyskusaj,neobanujes.ja ich robim skoro kazdy mesiac.ked je neaka oslava tak len spice,parizske rozky a detom snickers.ine ani nerobim

AHOJ,prosim ta,neviem,ci este odpises,lebo je to dva roky,co si tu dala receptik ...Nevies nazov toho margarinu ? Dakujem :) ÁnoTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama