reklama

Kokosové rezy

Pridal/a Jana Nociarova dňa 19. 06. 2012 - 20:45 - Recepty Jana Nociarova
Kokosové rezy, Recepty na zákusky, Jana Nociarova

Jana Nociarova | Kokosové rezy


reklama

Keďže ste ma viaceré poprosili o recept, tak sa podelím, je to skutočná lahôdka

Ingrediencie
Cesto:
200 gramov hladká múka
250 gramov Hera
1⁄2 balík prášok do pečiva
4 kusy vajce
3 polievkové lyžice kakao
150 gramov práškový cukor
Plnka:
200 gramov práškový cukor
600 millilitrov mlieko
200 gramov Helia
6 polievkové lyžice detská krupica
200 gramov kokos
Dokončenie:
  čokoládová poleva
Postup

Cesto: Heru vymiešame so 150 g práškového cukru a 4 PL mlieka a celými vajíčkami. Nezľaknite sa, bude to riedke. Pridáme pol prášku do pečiva s múkou a kakao. Vylejeme to na plech, ja používam 28x32 cm, samozrejme papier na pečenie. Pečieme približne 20 minút na 180C.

Plnka: z mlieka a krupice uvaríme kašu. Heliu poriadne vymiešame s cukrom a postupne pridávame vychladnutú kašu. Nakoniec pridáme kokos. Plnku natrieme na korpus, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme.

Doplňujúce poznámky

Ja ho vždy ozdobím fóliou, je veľmi chutný.

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

dadika, Pi, 22. 06. 2012 - 13:29

fólia je čokotransfer - sú to vzory z kakaového masla na fólii, ktoré sa prenášajú na čokoládovú polevu

To je potlačová fólia, ja ich používam stále na zákusky a neviem si ich vynachváliť.

Anka48, Ne, 24. 06. 2012 - 14:22

Ahoj Janka,reagujem na Tvoj komentár a rada by som vedela ako by som ju mala používať-.Veľmi pekne Ťa chcem poprosiť, neopísala by si mi postup ako používať tú fóliu,prípadne aká má byť čokoláda,lebo sa mi páčia na obrázku zákusky.S pozdravom Anka,teším sa na odpoveď Áno Úsmev

Janka a neodlepuje sa od korpusu, lebo mám podobný recept ale kokos ide s vareným mliekom a rumom, davam ešte džem,chcem vyskušať tento Áno Áno

Ja korpus ešte pokvapkám rumom, ale neodlepuje sa to. A džem nedávam vôbec. Čo sa týka fólie, treba pracovať rýchlo. Najskôr si rozmeraj fóliu tak, aby si ju mala na celej ploche, nenechávaj ju pretŕčať cez okraj. Čokoládu treba rovnomerne rozotrieť, pekne uhladiť a hneď od kraja pritláčať fóliu. Treba to robiť opatrne, aby nevznikli dierky a zároveň treba vytláčať vzduch. A treba to robiť aj rýchlo, lebo čokoláda rýchlo tuhne a to už fóliu neotlačíš. Keď riadne stuhne fóliu opatrne odstrániš.

Janka teraz som ho piekla je neskutočne dobrý aj vyzera skvelo.Dakujem za receptík Bozkávam Bozkávam Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama