
Jana Nociarova | Kokosové rezy
Keďže ste ma viaceré poprosili o recept, tak sa podelím, je to skutočná lahôdka
Cesto: | ||
200 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | Hera |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
4 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | kakao |
150 | gramov | práškový cukor |
Plnka: | ||
200 | gramov | práškový cukor |
600 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | Helia |
6 | polievkové lyžice | detská krupica |
200 | gramov | kokos |
Dokončenie: | ||
čokoládová poleva |
Cesto: Heru vymiešame so 150 g práškového cukru a 4 PL mlieka a celými vajíčkami. Nezľaknite sa, bude to riedke. Pridáme pol prášku do pečiva s múkou a kakao. Vylejeme to na plech, ja používam 28x32 cm, samozrejme papier na pečenie. Pečieme približne 20 minút na 180C.
Plnka: z mlieka a krupice uvaríme kašu. Heliu poriadne vymiešame s cukrom a postupne pridávame vychladnutú kašu. Nakoniec pridáme kokos. Plnku natrieme na korpus, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme.
Ja ho vždy ozdobím fóliou, je veľmi chutný.
dakujem ukladam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...hmmmm mňamka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá to chutne, ale čo je to za ozdobu tá fólia?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fólia je čokotransfer - sú to vzory z kakaového masla na fólii, ktoré sa prenášajú na čokoládovú polevu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To je potlačová fólia, ja ich používam stále na zákusky a neviem si ich vynachváliť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Janka,reagujem na Tvoj komentár a rada by som vedela ako by som ju mala používať-.Veľmi pekne Ťa chcem poprosiť, neopísala by si mi postup ako používať tú fóliu,prípadne aká má byť čokoláda,lebo sa mi páčia na obrázku zákusky.S pozdravom Anka,teším sa na odpoveď
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnamky...ukladam...myslim ze na svadbuu budu perfektne....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
(clap
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Janka a neodlepuje sa od korpusu, lebo mám podobný recept ale kokos ide s vareným mliekom a rumom, davam ešte džem,chcem vyskušať tento
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja korpus ešte pokvapkám rumom, ale neodlepuje sa to. A džem nedávam vôbec. Čo sa týka fólie, treba pracovať rýchlo. Najskôr si rozmeraj fóliu tak, aby si ju mala na celej ploche, nenechávaj ju pretŕčať cez okraj. Čokoládu treba rovnomerne rozotrieť, pekne uhladiť a hneď od kraja pritláčať fóliu. Treba to robiť opatrne, aby nevznikli dierky a zároveň treba vytláčať vzduch. A treba to robiť aj rýchlo, lebo čokoláda rýchlo tuhne a to už fóliu neotlačíš. Keď riadne stuhne fóliu opatrne odstrániš.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
janka dakujem v
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Janka teraz som ho piekla je neskutočne dobrý aj vyzera skvelo.Dakujem za receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ukladam a dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ukladám,vyskúšam,DAKUJEM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
recept určite vyskúšam, ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzera velmi chutne...vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som ich vyskúšala boli fajné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzera mnamkovo
urcite vyskusam 