
Zdenci | Dobošové rezy
Tento recept na dobošové rezy používam stále a chutí naozaj skvelo.
Korpusy: | ||
350 | gramov | hladká múka |
400 | gramov | polohrubá múka |
300 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | maslo |
3 | kusy | vajce |
1 1⁄2 | balíky | prášok do pečiva |
150 | millilitrov | mlieko |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
3 | balíky | Zlatý klas |
2 | balíky | vanilkový cukor |
500 | gramov | maslo |
2 | kusy | žĺtok |
200 | gramov | práškový cukor |
1⁄2 | balík | kakao |
Poleva: | ||
150 | gramov | čokoláda na varenie |
trocha | Cera |
Korpusy: Z múky, práškového cukru, masla, prášku do pečiva, vajec a mlieka vymiesime cesto. Rozdelíme na 5 rovnakých častí. Vyvaľkáme a pečieme na plechu z opačnej strany na papieri na pečenie. Cesto je tenké preto pečieme krátko.
Krém: Z mlieka, zlatého klasu, žltok a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo izbovej teploty s práškovým cukrom, pridáme kakao a po častiach vychladnutý puding.
Plnenie: Pripravným krémom plníme postupne jednotlivé pláty, kým všetky neminieme.
Poleva: 150 g čokolády na varenie a Cera. Nad parou rozpustíme čokoládu s cerou a rozotrieme na vrch koláča.
Ďalšie recepty
Perfektný recept. Ale chcela by som sa opýtať. Keď potrebujem dobošku na piatok. Kedy mám upiecť cestá a kedy ich naplniť? Nie je to tak ako u medových, že radšej skôr aby zmäzkli? Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano treba ich upiecť skor ako medove aby zmäkli
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja mam velmi dobry receptik na dobošku cukor kr 270g muka pol hruba 400g vajicka 15ks bielka s cukrom do tuha potom zašlaham žltka a na koniec zamiešam muku na stôl si rozložim 6 papierou a varechou rovnomerne nadavkujem stierkou roztrem a peciem ceto musim sledovat ked žačne hnednut ukladam ho na seba ono tak zvlhne a je take mekucke plnim na cesto natrem plnku na polnku dam cesto s papierom a pomali stahujem takto to opakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
urcite skusim diky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja ich robím často sú vážne skvelé ,ja dobošku inak nemusím ale túto zblajznem
je fantastická