Popis
Tento recept na Dobošove rezy používam stále a chutí naozaj skvelo

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 5 minút |
Ingrediencie
350 | gramov | hl.múky |
400 | gramov | pol.muky |
300 | gramov | pras.cukru |
500 | gramov | masla |
3 | kusy | celé vajcia |
1 1⁄2 | balík | prášku do pečiva |
150 | millilitrov | dcl mlieka |
Inštrukcie
Korpusy:
Muky, práš.cukor, vajcia, 5 dkg masla, práš.do pečiva a 1 1/2 dcl mlieka všetko spolu zmiešame a rozdelíme na 5 častí. Vyvaľkame a piečieme na plechu z opačnej strany ja davam aj papier.
Krém: l mlieka, 3 zlate klasy, 2vanilky, 2 masla(2x250g) , 2žltky, 20dkg práš.cukor, 1/2 bal.kakaa
Liter mlieka uvariť s 3 zlaté klasy a 2 vanilky na hustú kašu. Po vychladnutí pridať 2 maslá, 2 žltky, 20dkg práš. cukru a 1/2 bal.kakaa. Naplníme pláty a zaťažime
Poleva :150g čokolády na varenie a cera. Nakoniec polejeme rozpustenou čokoladou
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 21270x
Komentáre
aj ja ich robím často sú vážne skvelé ,ja dobošku inak nemusím ale túto zblajznem



je fantastická:-*
Perfektný recept. Ale chcela by som sa opýtať. Keď potrebujem dobošku na piatok. Kedy mám upiecť cestá a kedy ich naplniť? Nie je to tak ako u medových, že radšej skôr aby zmäzkli? Ďakujem
ano treba ich upiecť skor ako medove aby zmäkli
no ja mam velmi dobry receptik na dobošku cukor kr 270g muka pol hruba 400g vajicka 15ks bielka s cukrom do tuha potom zašlaham žltka a na koniec zamiešam muku na stôl si rozložim 6 papierou a varechou rovnomerne nadavkujem stierkou roztrem a peciem ceto musim sledovat ked žačne hnednut ukladam ho na seba ono tak zvlhne a je take mekucke plnim na cesto natrem plnku na polnku dam cesto s papierom a pomali stahujem takto to opakujem(clap)




urcite skusim diky(clap)
