Čokoládová torta Rozprávka

Popis

Čokoládová torta s veľmi jemným cestom a bešamelovým krémom
Čokoládová torta Rozprávka - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

6 vajec
15 dkg cukru krupica
7 dkg polohrubej múky
2 dkg kakaa
33 dkg masla
3 dkg hladkej múky
250 ml teplého mlieka
20 dkg práškového cukru
kakao

Inštrukcie

Zo 6 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme krupicový cukor a po jednom žĺtka. Múku zmiešame s kakaom a opatrne vmiešame so vajíčkovej zmesi. Dáme do formy vyloženej papierom a upečieme. Po vychladnutí prekrojíme (je prekrajujem na tri) Krém. Z 3 dkg masla a múky urobíme bledú zápražku, ktorú zalejeme teplým mliekom a varíme bešamel do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Vymiešame 30 dkg masla s 20 dkg cukru (ak tortu poťahujem, dávam cukru trochu menej, pridáme kakao podľa chuti a zašľaháme bešamelovú hmotu a môžeme plniť. Je naozaj vynikajúca, môže sa spestriť naukladaním banánov na krém. Pôvodne som ju polievala čokoládou a zdobila šľahačkou. Ešte sa nestalo, že by niekomu nechutila. ;-)

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ÚsmevÚsmevÚsmev mam rada besamelove rezy takze toto urcite vyskusam ,ale chcem sa opytat prasok do peciva sa nepouzije?

Nie. Ani prášok, aj múky je tam veľmi málo, ale cesto je práve preto strašne ľahulinké, je jemnejšie ako na bešamelové rezy. Aj keď aj tie milujem...(giggle) Ale je to recept do klasickej 26 cm formy, keď chceš väčšiu, alebo vyššiu tortu, musíš pridávať...

Konopka, môžeš prosím napísať rp. na bešamelové rezy SlnkoSlnko ďakujem Zlomené srdceZlomené srdce

jedna cukrárka u nás vo Fiľakove pečie také jemné cesto,také krehučké,neviem či to nebude ono,vyskúšam...ona mi totiž recept neprezradila(giggle)

Hejenka ,neviem ci ma Konopka ten istry recept ako ja ,ale aj tie moje besamelky su mnamkove.recept dam do receptov:-)

Strašne sa mi pozdáva ten recept takže už viem akú tortu budem piecť najbližšie(giggle)

ten korpus určite vyskúšam ďakujem TlieskamÁnoZlomené srdce

Prosim Vas pri akej teplote a ako dlho peciete tento korpus?ked dam na to parizsky krem tak mi nesplasne?dakujem za odpoved

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.