Popis
Orechový koláčik a kávovou plnkou.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Cesto | ||
33 | dekagramy | bielka (9-10 kusov) |
22 | dekagramy | kryštálový cukor |
10 | dekagramy | hladka muka |
10 | dekagramy | mleté orechy |
krém | ||
50 | gramov | maslo |
50 | gramov | hladka muka |
2 | polievkové lyžice | kvalitná voňavá zrnková káva |
250 | millilitrov | horúce mlieko |
150 | gramov | praskový cukor |
250 | gramov | maslo,hera,palmarín |
trocha | rum | |
čokoládová poleva na namáčanie |
Inštrukcie
Cesto:
Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh, zamiešame do toho múku s orechami opatrne.
Cesto rozdelíme na dva veľké alebo tri menšie plechy.V tenkej vrstve 5-7mm natrieme na papier na pečenie.Pečieme pri 190-200 stupňoch asi 7-10.Nesmie to byť hnedé lebo to nepôjde zrolovať.
Ak ide cesto zle dole z papiera, položíme papier na mokrú utierku a chvíľku počkáme.
Nakrájame pozdĺžne každé na tri pásy.
Krém:
50 gramov masla dáme rozpustiť, pridáme múka a kávu, trošku popražíme kým nezavonia a zalejeme horúcim mliekom.Varíme kým kaša nie je úplne hustá za stáleho miešania.Vieme že je múka dobre uvarená keď nás už bolí ruka a ťažko ide miešať.
Maslo vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vychladnutú kávovú kašu, nakoniec pridáme rum.
Každý plátok natrieme do dvoch tretín krémom a stočíme.Dáme do chladničky stuhnúť.
Stuhnuté krájame na malé valčeky a končeky namáčame do čokolády a necháme zatuhnúť.
Dobrú chuť


Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 19882x
Komentáre
Do čeho že omáčaš tie končeky?
Bylo mi jasné, žes v tu chvíli myslela na něco jiného. Aspoň jsme se pobavili, což je v tomto předvánočním shonu potřeba.