Štafenky

Popis

Výborný dezert ku káve

Štafenky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

cesto:
160gramovbielok
105gramovkryštálový cukor
40gramovhladka muka
45gramovorechy
plnka:
20gramovmaslo
20gramovhladka muka
2čajové lyžičkykvalitnej instantnej kávy
120millilitrovmlieko
80gramovpraskový cukor
140gramovmaslo
2polievkové lyžicerum
poleva:
100gramovčokoláda na varenie
20gramovCera

Inštrukcie

Cesto: bielky vyšľaháme zo štipkou soli ,postupne pridáme cukor. Vareškou vmiešame preosiatú múku a pomleté orechy. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 10 minút nie viac aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do roládky. Po upečení opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom . Otočime na stranu ako sa piekol a po dížke narežeme na 3 pláty. Úzke pláty natrieme krémom, stočíme do roládky necháme vytuhnúť v chlade. Každú roládku  narežeme na 6 kúskov. Konce štafeniek namočíme do čokoládovej polevy. 

Plnka : 20g masla roztopíme v rajničke pridáme hladkú múku zmiešanú s kávou urobíme kávovú zápražku zalejeme mliekom dobre prevaríme na hladkú hustú kašu. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny po častiach všľaháme kávovú vychladenú kašu. Nakoniec pridáme rum. 

Poleva : Ceru roztopíme nad parou pridáme polámanú čokoládu dobre vymiešame.

Štafenky - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

mňam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.