
Výborná, extrémne čokoládová torta s "lenivým" zdobením.
125 | gramov | maslo |
220 | gramov | trstinový cukor |
2 | kusy | vajce |
250 | gramov | kyslá smotana |
225 | gramov | hladká múka |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
200 | gramov | tmavá čokoláda |
50 | gramov | kakao |
300 | millilitrov | šľahačková smotana |
Čokoládu so šľahačkovou smotanou zohrejeme nad parou, tak aby sa čokoláda roztopila a spojila so smotanou.
Polovicu hmoty necháme pri izbovej teplote, druhú polovicu dáme do chladničky.
Rúru nastavíme na cca 170°C.
Na panvici, alebo v malom hrnci roztopíme maslo s cukrom, (varíme cca 3 minúty) alebo do úplného rozpustenia.
Necháme malú chvíľu vychladnúť a vyšľaháme do peny spolu s vajíčkami.
Primiešame kyslú smotanu izbovej teploty. Na záver zľahka primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom.
Cesto by sa malo piecť naraz v dvoch okrúhlych formách o priemere 20cm vystlaných papierom na pečenie. Našla som doma len starú formu o priemere cca 23 cm, tak som cesto rozdelila na dve časti a piekla na dvakrát po cca 25 minút.
Upečený korpus, necháme 5 minút postáť, vyberieme z formy, preložíme najlepšie na mriežku a necháme vychladnúť.
Čokoládu so šľahačkou, ktorú sme mali v chladničke krátko vyšľaháme na krém a "ležérne" ním naplníme korpusy.
Druhou časťou, ktorú sme nechladili polejeme vrchný korpus. Všetko v štýle ťažkého vegetu, treba vystihnúť takú konzistenciu polevy, aby bola len zľahka tekutá.
Pri svojej torte som použila tmavú bezlepkovú múku, korpus nebol až tak dokonalý, ako s klasickou múkou. ;)
















- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá dobre a ďakujeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Určitě bude moc dobrý
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty