reklama

Čokoládová torta - krém šľahaný nad parou

Pridal/a tkatka dňa 26. 11. 2013 - 07:37 - Recepty tkatka
Čokoládová torta - krém šľahaný nad parou , Recepty na torty, tkatka

reklama

Najlepšia torta :)

Ingrediencie
Korpus:
8 kusy vajce
400 gramov kryštálový cukor
8 polievkové lyžice sódovka
292 gramov polohrubá múka
12 gramov prášok do pečiva
28 gramov kryštálový cukor
150 gramov čokoláda na varenie
750 gramov maslo
Čokoládová poleva:
167 gramov Cera
200 gramov čokoláda na varenie
1 polievková lyžica olej
Postup

1. Upečieme si korpus. Necháme vychladnúť a vodorovne prerežeme 2x, tak dostaneme 3 korpusy.

2. Krém: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Vajíčková zmes je hotová a krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopí, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme.

3. Krém natrieme na spodný korpus...

4. ...ktorý prikryjeme ďalším korpusom, a tiež potrieme krémom, položíme posledný korpus...

5. a celé potrieme krémom, tortu dáme stuhnúť do chladničky.

6. Ceru roztopíme pridáme olej a nalámanú čokoládu, počkáme pár minút a vymiešame polevu na hladko.

7. Tortu polejeme polevou, necháme stuhnúť a ozdobíme zvyšným krémom.

Doplňujúce obrázky
Čokoládová torta - krém šľahaný nad parou , Recepty na torty, tkatka, 1
Celkový čas
2 hod, 30 minút
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama