
Čokoládová torta
300 | gramov | maslo |
110 | gramov | žĺtok |
360 | gramov | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
90 | gramov | hladká múka |
300 | gramov | horká čokoláda 70% |
Rozšľaháme vajcia, žĺtka a cukor. Roztápame tmavú čokoládu s maslom pri 45°C a mixujeme s vajíčkami do zmesi.
Na konci pridáme hladkú múku a za stáleho miešania dávame pomaly dohromady.
Maslo rozotrieme do hliníkovej formy a posypeme cukrom alebo múkou.
Potom vyplníme 3/4 formy zmesou a dáme dovnútra do nej ešte kúsky tmavej čokolády.
Pečieme pri 170°C počas 12 - 15 minút, aby sa čokoláda vo vnútri rozpustila.
Pre zvýšenie vynikajúcej chuti zákuska - používajte iba horkú tmavú čokoládu
OK vyzerá to výborne, ale aký počet žĺtkov je 110g? a koľko kusov vajec je 360g?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Žĺtko má približne 20g,
celé vajíčko cca 60g.
Záleží to od veľkosti vajíčka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiger33 aku formu pouzit na tuto tortu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňááám!!! Určite vyskúšam. Díky moc za receptík!!!!!
