reklama

Penová torta - ako sušiť.


reklama

Zienky, tak ja už neviem naozaj že čo mám robiť. Suším penové torty a každý plát mám ako žuvačka. Penové nerobím po prvý krát, sušila som už xxx krát a ešte sa mi to nestalo. RObila som z cukru z jednoty, potom z cukru z tesca a teraz mám cukor z lidla a stále to isté. Pláty ako žuvačka. Všetko putuje do koša. Nestačím kupovať vajíčka a o cukre ani nehovorím. Pomôžte mi prosím.

Pozrite si aj


reklama


reklama

a kolko dávaš cukru na jedno bielko? a nemáš velmi velké bielka?
ja robím penové len s považským cukrom a suším pri otvorených dvierkach a do 2 hodín vždy uschnú tak neviem, jedine ak máš velké bielka tak daj viac cukru aj 8dkg na jedno vajíčko, inak je tu jeden super postup aj s obrázkami, ale nemám čas ti ho hladať skús ty...

Dakujem ti Valeria, dávam 8,33dkg cukru na jedno bielko. Robím to tak už roky a suším hodinu a 40 min v rúre čo má ventilátor. Naozaj neviem. Ale skúsi neaké postupy vyhľadať, Dakujem.

tak asi cukru bude dosť, skús ten recept od Ruženky myslím tam sa dáva nakoniec ešte práškový cukor a mne sa ten recept páči, len píšem s malým tak len odbehujem k pc tak nech sa vydarí Úsmev

Dakujem vám žienky za rady. Dadika a chcem sa opýtať, ten práškový cukor sa šľahá tiež nad parou?

dadika, Št, 19. 07. 2012 - 15:02

Podľa nňa už nad parou práškový nemusíš miešať. Šľahaj len kým sa nerozpustí a vznikne ti krásna lesklá penová hmota a potom šup do zdobiaceho vrecka Slnko

Vždy keď dám ešte práškový cukor tak ešte došlahávam nad parou, podľa mňa keď máš žuvačkové tie pláty tak si krátku dobu šlahala, tá pena musí byť dosť teplá, nechaj kus vychladnúť a potom ešte už nie nad parou prešlahaj, pečiem penové už osem rokov a tiež som si už kadečo s plátmi vytrpela nech sa darí Veľký úsmev

erikaS, Št, 19. 07. 2012 - 13:38

Viem, že to potrebuješ hneď, ale ani tieto pláty nedávaj do koša, nechaj ich voľne uschnúť a do 3-4 dní sú suché. Niekedy mi to zvykne takto urobiť tiež, ale neviem prečo a tak dám pláty do krabíc od zeleniny nad seba na suché miesto a mám do zásoby Veľký úsmev Nech sa darí

Sigetka, Št, 19. 07. 2012 - 20:28

Ja som minule robila a tiež sa mi to stalo, a na 100% to bolo vajíčkami, určite mali viac ako týždeň, pretože zákazníčka zmenila termín a vajcia som už mala kúpené. Robila som jej veľkú, tak som to robila dvakrát z desiatich vajec, keď sa mi tá prvá várka nevydarila, urobila som zo svojich domácich, a bolo to OK. O tri dni som robila pre susedu na birmovku, a chcela som minúť najprv tie staršie vajíčka, tak som robila z tých - stalo sa mi to, čo predtým. Sušila som to hádam tri hodiny, nakoniec sneh mierne chytil farbu a keď som ho dávala dolu z papiera, na spodku to bolo aj tak lepkavé. Tak som to nechala dva dni schnúť len tak na papieri a naši to potom pojedli so zvyškami krému, čo mi ostali a susede som urobila z domácich vajec a bolo to dobré. Tá čerstvosť vajec je asi dôležitejšia ako druh cukru, lebo ja penu robím z kryštálového cukru(nie krupica)a miešam nad parou až kým nie je horúci. Práškový dávam potom do žĺtok na krém.

ahojte, ja som tiez vcera "susila " ale mam opacny problem, po vybrati z rury -peken sa mi odliepall plat z papiera, mi navrchu sneh popraskal po celej torte....a dokonca sa mi aj jeden rozpadal.....???? Smútok Smútok

elma12, So, 21. 07. 2012 - 18:20

Neviem či je to ešte aktuálne ,ale teraz mi jedna pani z FC čo robí penové torty písala , že vajcia musia byť staršie a nie čerstvé ,lebo potom je plát taký žuvačkový , tak skúste či to pomôže

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama