10 bielkov +500 g kryštálového cukru šľaháme nad parou dobrých 10-15 min mixérom, potom pridáme ešte 300 g práškového cukru a šľaháme dovtedy kým sa kryštálový cukor úplne nerozpustí , pena musí byť pevná a lesklá :-)
Plnka: 10 žĺtkov, 200 g kryštálového cukru, 100 g holandského kakaa, 100 g čokolády na varenie, 3 dcl mlieka a 4 lyžice kopcom polohrubej múky uvaríme na hustú kašu.
Kaša bude hrčavá, ale nezľaknite sa, krásne sa potom po vychladnutí vymieša s 500 g Palmarinu.
Korpus:
- 10 bielkov
- 500 g kryštálový cukor
- 300 g práškový cukor
Biela šľaháme s kryštálovým cukrom nad parou dobrých 10-15 min mixérom, potom pridáme ešte 300 g práškového cukru a šľaháme dovtedy kým sa kryštálový cukor úplne nerozpustí , pena musí byť pevná a lesklá. Sneh preložíme do zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou.
Na papier na pečenie si nakreslíme formu, dobre vymastíme Cerou, nastriekame sneh a sušíme v teplovzdušnej rúre na 80 stupňov 1 hod.- 1.20 hod.
Čokoládová náplň :
- 10 žĺtkov
- 200g kryštálového cukru,
- 100 g Holandského kakaa,
- 100g čokolády na varenie,
- 3 dcl mlieka
- 4 lyžice kopcom polohrubej múky
- 500 g maslo alebo Palmarín
Všetko okrem masla uvaríme na hustú kašu. Kaša bude hustá, ale nezľaknite sa krásne sa potom po vychladnutí vyšľahá s maslom alebo Palmarinu.
Vysušené pláty naplníme.

Vyšľahaný sneh

papier na pečenie dobre potrieme cerou

Najprv si spravím okraje podľa obrysov na papieri

Vyplním stred

Uvaríme čokoládovú "kašu"

Vychladnutú vyšľaháme s palmarinom, alebo maslom

na jednotlivé pláty nanesieme krém

a posledný plát. Už len ozdobíme

Fotopostupy:
Komentáre
Dúfam že niekomu môj postup pomôže i keď všetky ste tu také šikulky a ja sa mám veľa čo učiť od Vás
ja som este nerobila penovu, ale idem vyskusat:)
dakujem
. chcela som sa opytat, tento recept ti vystacil na celu tuto podkovu?
Áno tieto ingrediencie sú na celú tortu, použiť 10 veľkých vajec a určite Vám to vystačí Úsmev Úsmev Úsmev
Ruženka ďakujem za fotopostup. Som nová a už som čítala o penovej torte, len som ju ešte nevidela. Mne Tvoj fotopostup určite pomohol a tortička je krásna. Už len ochutnať.

jajáááááj, krásny postup
..... hneď by som si dala z tej tortičky, aj keď viem, že by mi potom bolo zle... na stole by mohlo byť tisíc zákuskov a ja si vyberiem vždy penový aj za cenu, že si to zliznem....

Som rada že Ti to pomôže
:-), tak držím palce nech sa Ti podarí

prekraaasna,mne sa podkova vzdy aspom jeden plat zlomiiii
mnaaaaaaaaaaaaaaaam
mnaaaaaaaaaaaaaaaam
Krááááááááááááááááááááááása

tak na toto sa nedam asi nikdy nahovorit... to keby som len do paprcky chytila,je iste ,ze to zlomim,... klobuk dolu!!!

Pastva pre oči
o brušku nehovoriac
krásna

krásna práca super fotopostup
Ruženka, ďakujeme

super sikula

...
veľmi pekné, len by som chcela vedieť(keďže ma tento postup veľmi zaujal, penovú tortu som nikdy nerobila
) či tieto horeuvedené ingrediencie sú na celú tortu?
Áno tieto ingrediencie sú na celú tortu, použiť 10 veľkých vajec a určite Vám to vystačí

krásna práca! vďaka za postup

Prenádherná
aj prácička - DOKONALÁ
a nehovoriac ešte aj o postupe

ja som sa dala raz nahovoriť na penovu tortu ( kedže ich milujeme ) ale nemala som ju taku krasnu ako ty . Moje platy boli trošku hnede ale usušešne boli ok aj chutovo len ja by som ju chcela mať bielulinku ako to mam piecť v elektrickej ?

V elektrickej by som piekla určite len po jednom pláte a pri pootvorenej rúre, skús tak a radšej na menšom stupni a dlhšie , skús takto určite sa Ti podarí držím palčeky

ďakujem, raz to skusim aj ja ....
dakujem urcite vyskusam

dakujem urcite vyskusam

nádherná torta aj fotopostup

Ja mam otazku, ked sa prida praskovy cukor, stale sa to este slaha nad parou?
áno ešte stále šlahať nad parou
paradny postup dik

Ruženka a pečieš viac plátov naraz alebo jednotlivo ? /taká amatérska otázka, ale radšej sa opýtam/ Ja mám tiež teplovzdušnú rúru.

pečiem po dvoch plátov v teplovzdušnej
No tak na toto sas asi nikdy nedam nahovorit.....neviem ci by som zvladla nieco take...klobuk dole
este otazocka....tie krasne penove platy sa lepia k sebe normalne neakou plnkou?
napr. cokolada....ci nie?
ak lepšie pozrieš postup je tam aj krém , dávaš jeden plát a krém a potom opakuješ a všetko treba striekať vreckom aj krém tak to bude najkrajšie

nadherna veru ....niekedy ju vyskusam aj ja

vyzera to dost zlozito, ako je chutova?Takze sa susi len forma podkovy(v tomto pripade) a vyplan sa kremom....Neviem si predstavit ako je to chutove, a nelame sa to pri krajani?
Je krasna, len neviem ci take nieco dokazem urobit, to je pre cukrarov...

áno sušia sa len biele podkovy , a láme sa to je jasné ale bez toho by táto torta nebola torta
, ale nie vážne dá sa pekne krájať 
Ešte som sa na takúto neodvážila-je parádna a pre mňa výzvou.Ale mám otázku:To plný plát je len spodný a samý vrchný?A tie dva v strede sú iba kontúry?A nie je tam potom tej plnky moc? Vdáka
Anka
Všetky sú plné
ja to poznam, moja sestra ju ma la na svadbe a krajali ju o polnoci, je perfektna ale mate sladke az za usami

Ahoj chcela vby som sa opytat ze v teplovzdusnej rre mozem upiect vsetky pláty na raz na tej istej teplote ? dakujem
dakujem dakuje dakujem toto som potrebovala dik dik dik dik dik dik dik dik
naozaj suprova
Stránky