
LiViera | Ovocný zákusok
Jednoduchý ovocný zákusok
Piškóta: | ||
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
6 | kusy | vajce |
1 | polievková lyžica | olej |
3 | polievkové lyžice | voda vlažná |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Plnka 1: | ||
750 | gramov | ovocie |
250 | millilitrov | voda |
3 | polievkové lyžice | Solamyl |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Plnka 2: | ||
500 | gramov | mascarpone |
400 | gramov | kyslá smotana 16% |
3 | balíky | vanilkový cukor |
9 | plátky | želatína |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Plnka 3: | ||
500 | millilitrov | šľahačková smotana 33% |
2 | balíky | stužovač šľahačky |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Bielka a cukor vyšľaháme, pridáme žĺtka, vodu, olej a múku s kypriacim práškom.
Pečieme 20 min /180°C na vyššom plechu, vystlanom papierom na pečenie.
Ovocie rozmrazíme, jemne popučíme, posypeme cukrom, zalejeme vodou v ktorej sme rozmiešali Solamyl a uvaríme hustú kašu.
Horúcu, ovocnú kašu vylejeme na piškótu jemne potretú džemom, necháme vychladnúť.
Mascarpone, smotanu, cukor zmiešame, pridáme do rozpustenej želatíny.
Vylejeme na ovocnú kašu a necháme zase stuhnúť.
Vyšľaháme šľahačku, cukor, stužovač a ozdobíme rezy.
Môžeme ľubovoľne dozdobiť.

LiViera
Ľubka, si milučká, srdečná vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá dobre,určite vyskúšam,dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vierka, robíš mi chute, musím vyskúšať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem! Vyzerá super - mňamkovo, iste je vynikajúci, ako všetky zákusky podľa Tvojich receptov


