Kokosový zákusok

Popis

jednoduchý na prípravu a pritom veľmi chutný zákusok

Kokosový zákusok - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

9kusyvajcia
300gramovcukor kryštalový
200gramovkokos struhany
6polievkové lyžicepoloh. múka
2polievkové lyžicekakao
100millilitrovuvarená silná káva
130gramovcukor kryštalový
250gramovmaslo

Inštrukcie

Cesto: 9 bielok vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme kokos a múku. Vylejeme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a pri teplote 170  st.C upečieme do svetlo ružova.

Plnka: 9 žĺtok, 130g kr.cukru, kakao, uvarenú kávu aj so zrnkami uvaríme nad parou do  zhustnutia . Po vychladnutí primiešame 250g maslo .

Plnku natrieme na cesto a polejeme čokoládovou polevou. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.074075
Priemer: 3.1 (27 hlasy)

Komentáre

Vyzerá úžasne a bez múky, paráda.

pani Kamila,ale  ide tam aj muka,nievela,ale ide

 

Jasne, nevidim pre oci. take mnozstvo zvladne aj bezlepkova muka.

Je to velmi stary   zakusok ale moc dobry.

je perfektný, vyskúšala som 

kamilka ten si jedla'na stretku kludne bezlepkovu muku daj cesto bude este jemnejsie

krásny koláčik, veľmi sa páči ako si  urobila čokoládovú polevu,  že nie je nahladko,

Vyzera vynikajúco. Na akom veľkom plechu to treba piecť? A vrch je čokoládová poleva so slahačkou alebo s cerou? Dakujem

Torticka vyzera uzasne, ja milujem kokos, tak som ju hned vyskusala upiect. Problem nastal pri plnke: ako dlho (cca) ju treba varit nad parou, aby zhustla? Tiez, maslo tam potom vmiesat, alebo vmixovat? Ďakujem za odpoved ;)

to su avjicka slahane na pare.....je potrebné šľahať do konzistencie takeho  pudingu...najlepsie s teplomerom , ale nemusí byť...a po vychladnutí všľahať maslo....

Aky velky plech pouzit prosim?

Už padla dva razy otázka a žiadna odpoveď.. To mnoho ľudí odradí.. 

Tak aký veľký plech použiť? 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.