reklama

Havana rezy

Pridal/a zlevka dňa 18. 03. 2016 - 16:20 - Recepty zlevka
Havana rezy, Recepty na zákusky, zlevka

reklama

Orechovo-karamelový zákusok so šľahačkou.

Ingrediencie
Cesto:
8 kusy vajce
8 polievkové lyžice kryštálový cukor
8 dekagramov čokoláda
8 polievkové lyžice vlašské orechy mleté
4 polievkové lyžice múka hladká
1 balík prášok do pečiva
Krém:
20 dekagramov kryštálový cukor
2 decilitre voda
3 kusy vajce
9 polievkové lyžice práškový cukor
1 1⁄2 kusy maslo
Na vrch:
1⁄2 liter šľahačková smotana
Postup

Pláty:

8 bielok vyšľaháme s 8 PL kryšt. cukru, pomaly pridáme žĺtka, zmiešame spolu orechy, múku, postrúhanú čokoládu, PDP - pridáme do snehovo-žĺtkovej masy, rozdelíme na 2 plechy (zošuchovacie vystlané papierom).

Pečieme na 180 stupňov cca 10 min. Papier odstrániť len pri plnení!

Krém:

Upálime kryšt. cukor, zalejemevodou, uvaríme na niť, necháme vychladnúť. Celé vajcia vyšľaháme nad parou s práškovým cukrom do peny, necháme vychladnúť.

Vymiešame maslo a pomaly pridávame karamelový rozvar a uvarený žĺtkový krém. Oba pláty natrieme krémom a na vrch dáme šľahačku.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

HelkaT, Pi, 18. 03. 2016 - 20:06

určite vyskúšam ako som už písala vyzerajú super Tlieskam

Ten karamel nestvrdne,ked vychladne?Chystam sa upiect tento uzasny zakusok,ale bojim sa pustit do neho,kvoli tomu karamelu.Dakujem
zlevka, Ut, 19. 04. 2016 - 19:51

p. Kupecová, zatiaľ sa mi nikdy nestalo, aby mi to skaramelizovalo. Ak nemáte istotu, pomoc je, že vrch rozvaru pofŕkate kvapkami studenej vody a necháte bez miešania vychladnúť /nie veľa/. Môžete použiť aj krém:  25 dkg kryšt. cukor - upáliť na svetlejší  karamel, pridať mierne letnú šľahačkovú smotanu - 1 kelímok, /pozor  po pridaní smotany to začne kypieť - dať do väčšej nádoby/  rozpustiť karamel - miešať na miernom plameni  dovtedy, kým sa karamel nerozpustí /ak zostanú malé hrčky, treba precediť cez sitko/ a nechať vychladnúť, vyšľahať maslo a pomaly pridávať karamelovú hmotu /maslo 1 1/2, alebo heru - podľa chuti. V tomto prípade, netreba šľahať vajíčka nad parou!!!

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama