
Orechovo-karamelový zákusok so šľahačkou.
Cesto: | ||
8 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
8 | dekagramov | čokoláda |
8 | polievkové lyžice | vlašské orechy mleté |
4 | polievkové lyžice | múka hladká |
1 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
20 | dekagramov | kryštálový cukor |
2 | decilitre | voda |
3 | kusy | vajce |
9 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 1⁄2 | kusy | maslo |
Na vrch: | ||
1⁄2 | liter | šľahačková smotana |
Pláty:
8 bielok vyšľaháme s 8 PL kryšt. cukru, pomaly pridáme žĺtka, zmiešame spolu orechy, múku, postrúhanú čokoládu, PDP - pridáme do snehovo-žĺtkovej masy, rozdelíme na 2 plechy (zošuchovacie vystlané papierom).
Pečieme na 180 stupňov cca 10 min. Papier odstrániť len pri plnení!
Krém:
Upálime kryšt. cukor, zalejemevodou, uvaríme na niť, necháme vychladnúť. Celé vajcia vyšľaháme nad parou s práškovým cukrom do peny, necháme vychladnúť.
Vymiešame maslo a pomaly pridávame karamelový rozvar a uvarený žĺtkový krém. Oba pláty natrieme krémom a na vrch dáme šľahačku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
určite vyskúšam ako som už písala vyzerajú super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
úžasný
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ľubka, vyzerá úžasne ďakujem za receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
p. Kupecová, zatiaľ sa mi nikdy nestalo, aby mi to skaramelizovalo. Ak nemáte istotu, pomoc je, že vrch rozvaru pofŕkate kvapkami studenej vody a necháte bez miešania vychladnúť /nie veľa/. Môžete použiť aj krém: 25 dkg kryšt. cukor - upáliť na svetlejší karamel, pridať mierne letnú šľahačkovú smotanu - 1 kelímok, /pozor po pridaní smotany to začne kypieť - dať do väčšej nádoby/ rozpustiť karamel - miešať na miernom plameni dovtedy, kým sa karamel nerozpustí /ak zostanú malé hrčky, treba precediť cez sitko/ a nechať vychladnúť, vyšľahať maslo a pomaly pridávať karamelovú hmotu /maslo 1 1/2, alebo heru - podľa chuti. V tomto prípade, netreba šľahať vajíčka nad parou!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Perfektnééé! Vyzerajú nádherne a lákavo!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za príspevky, nech sa Vám zákusok vydarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty