
zana | Kardinálov rez
Famózny zákusok Kardinál rezy s dvoma druhmi cesta, piškótovým a bielkovým, so šľahačkou a prekvapivo dobrou kombináciou so slivkovým lekvárom.
Žlté cesto: | ||
2 | kusy | vajce |
8 | kusy | žĺtok |
8 | dekagramov | cukor kryštálový |
1 | balík | vanilkový cukor |
5 | dekagramov | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Biele cesto: | ||
8 | kusy | bielok |
21 | dekagramov | kryštálový cukor |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | stužovač |
5 | polievkové lyžice | slivkový lekvár |
Žlté cesto: 2 vajcia, 8 žĺtok, 8 dkg kryštálového cukru a 1 vanilkový cukor vyšľaháme do hustej peny. Potom do peny zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Biele cesto: Z 8 bielkov a 21 dkg kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Plech vyložíme papierom na pečenie a cukrárenským vreckom naň striedavo vytláčame pásy snehového cesta a medzi ne žlté cesto. Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov asi na 15 minút.
Upečený vychladnutý plát rozrežeme po dĺžke na polovicu.
Jednu natrieme slivkovým lekvárom a na to nanesieme vyšľahanú šľahačku so stužovačom.
Zakryjeme druhou polovicou a boky ešte dotrieme šľahačkou.
Posypeme práškovým cukrom a dáme stuhnúť do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty