
littlesweets | Veľkonočné Mini Pavlovky
Mini Pavlovky s motívom zajačika sa krásne budú vynímať na Veľkonočnom stole
4 | kusy | bielka |
250 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | ocot |
1 | štipka | soľ |
Plnka: | ||
1 | balík | mascarpone |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
1 | polievková lyžica | vanilkový extrakt |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Na dozdopenie: | ||
6 | kusy | čokoládové vajíčka |
6 | kusy | jedlé kvety |
6 | kusy | snehové pusinky |
Jedlé zlato | ||
lístky mäty čerstvé |
Bielky vyšľaháme so štipkou soli a kryštálovým cukrom približne 4 minúty. Pridáme práškový cukor a ďalej šľaháme asi 1 minútu. Nakoniec pridáme ocot a jemne zašľaháme. Sneh musí byť krásne tuhý aby špička pekne držala a nepadala.
Pomocou lyžice vytvarujeme mini Pavlovky a ušká zajačika. Zo zvyšného snehu malé pusinky.
Pečieme 2 hodiny pri teplote 90 stupňov Celzia. Po 2 hodinách vypneme rúru, ale plech nevytiahneme. Otvoríme dvierka a necháme plech s minipavlovkami vychladnúť v rúre.
Plnka: Všetky suroviny vyšľaháme na krém. Na vychladnuté mini Pavlovky nanesieme pomocou zdobiaceho vrecka plnku. Nakoniec dozdobíme uškami a pusinkami podľa predstáv.
Prajem krásnu Veľkú noc
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty